HASTK Mladost Iskon uvjerljiv

tami_mladostHASTK Mladost Iskon se očekivano nalazi u vodstvu 1. HL za žene. Mladostašice u prošlosezonskom sastavu (Mirela Đurak, Zhou Yue, Tamara Boroš) uz dvije ponajbolje igračice iz vlastitog pogona (Mirna Tomić, Mateja Jeger), su pokazale da ih samo pravo sportsko čudo može udaljiti od obrane naslova. U prilog toj tvrdnji govori i činjenica da su u devet odigranih mečeva Zagrepčanke izgubile samo jedan pojedinačni susret.

Na drugom mjestu se nalazi dugoreški Aquaestil. Punim pogotkom pokazalo se dovođenje Japanke Yoshide Mitsaki, koja je polusezonu završila bez poraza. Ivana Malobabić i Tamara Ramić su uz Mitsaki činile udarnu trojku dugoreške ekipe, koja je zabilježila osam pobjeda uz samo jedan poraz.

Borba za doigravanje će ove sezone biti vrlo neizvjesna i čini se da bi tek u posljednjem osamnaestom kolu mogao biti odlučen posljednji putnik(ci) za doigravanje. Čak četiri ekipe nalaze se u opsegu dva boda. 

Ove sezone, značajno pojačana ekipa Varaždina, nalazi se na trećem mjestu s omjerom 6:3. Sjajna je tijekom cijele polusezone bile Bojana Poljak, koja je završila polusezonu s omjerom pobjeda i poraza 10:1.

Prošlosezonski finalisti doigravanja, ekipa Bjelovara se nalazi na četvrtom mjestu s istim omjerom kao i Varaždinke. Andrea Bobetić i Sunčica Vugrinec, kao i proteklih nekoliko sezona, čine okosnicu ekipe, dok Lorena Orlić izrasta u solidnu treću igračicu.

Na petom mjestu se nalazi ekipa Pule, koja je u posljednjih nekoliko kola imala nesreću s ozljedom najbolje igračice Ivanke Bilobrk, što se i odrazilo na rezultat u susretima s direktnim konkurentima za doigravanje, ekipama Varaždina i Tisa.

Zagrebački Tis je pobjedom u posljednjem kolu nad Pulom ostao u igri za doigravanje, a ogroman doprinos uspjehu zagrebačke ekipe dala je Nataša Steljić, koja je odigrala jednu od najboljih polusezona u karijeri.

Donji dom ljestvice predvodi vinkovačka Lokomotiva, koja je polusezonu završila s omjerom 3:6. Iskusne, Mirela Šikoronja i Slađana Dragoljević su sva tri susreta u kojima su trebale pobijediti slavile, dok su u ostalim susretima priliku  dobivale igračice iz klupskog podmlatka.

Najmlađa ekipa lige, druga ekipa Mladosti, STK Mladost Iskon je pobjedama nad Šenkovcem i Svetom Nedeljom napravila veliki korak bliže opstanku u ligi.

Šenkovec se nalazi na devetom mjestu, s nadom da će u proljetnom dijelu sezone na domaćem terenu svladati STK Mladost Iskon, te produžiti borbu za opstanak u društvu najboljih.

Ekipa Svete Nedelje Novaki je već na polusezoni izgubila gotovo svaku priliku za opstanak u prvoligaškom društvu, koji  ostaje samo u području teorije.