Andrej Gaćina i Roko Tošić izborili glavni turnir

novosti_v_162Drugog dana Otvorenog prvenstva Slovenije koje se održava u Velenju prepolovila se naša ekspedicija. Glavni turnir u konkurenciji seniora izborili su samo Andrej Gaćina i Roko Tošić. Gaćina je lagano pobijedio domaćeg igrača Uroša Slatinšeka 4:1 u setovima što je bilo dovoljno za prolazak u glavni turnir. Roko Tošić je pobijedio 4:2 vrlo dobrog Brazilca Cazua Matsumota, što mu nije bilo dovoljno za direktan prolaz u glavni turnir, jer je morao igrati za razliku od Gaćine i dodatne kvalifikacije.

U tom kvalifikacijskom susretu protivnik je bio jedan od najperspektivnijih mladih igrača Europe, Francuz Simon Gauzy. Tošić je vrlo dobrom igrom svladao Gauzya 4:2 u setovima. Od ostalih naših predstavnika vrlo blizu prolaska skupine je bio Ivan Juzbašić koji je protiv Bjelorusa Platonova gubio 0:3 u setovima, potom je izjednačio omjer na 3:3 u setovima, te 6:6 u sedmom odlučujućem setu, nakon toga kao da mu je ponestalo snage i koncentracije što je Bjelorus iskoristio. Više se očekivalo od Tomislava Kolareka koji je bio preživčan u susretu sa Slovakom Illasem, što ga je koštalo poraza 1:4 u setovima. Vrlo dobar otpor pružio je Frane Tomislav Kojić "starom liscu" Damienu Eloiu. Eloi je slavio 4:2 u setovima, ali smo dojma da je uz malo više mirnoće Kojić mogao više. U ženskoj konkurenciji sve naše tri predstavnice su poražene s maksimalnih 0:4 u setovima, tako da nisu imale pravu šansu za prolaz skupine. U konkurenciji do 21 godine u glavnom turniru imamo pet predstavnika. Kod muškaraca plasman u glavni ždrijeb su ostvarili Frane Tomislav Kojić, Borna Kovač i Filip Čipin, dok kod žena u glavnom turniru nastupaju Mateja Jeger i Petra Petek.

Sve rezultate možete vidjeti na slijedećoj web adresi : http://www.ittf.com/competitions/competitions2.asp?Competition_ID=2007&category=PT