Filip Zeljko krenuo s tri pobjede

fico_2U austrijskom Schwechatu igra se Europa Top 10 za mlađe uzrasne kategorije. Na Topu nastupaju čak četiri naša predstavnika. U konkurenciji kadeta hrvatske boje brane Filip Zeljko i Tomislav Pucar, u konkurenciji kadetkinja hrvatska predstavnica je Lea Rakovac, dok u konkurenciji juniorki igra Mateja Jeger.

Turnir je najbolje započeo Filip Zeljko s tri pobjede, te je zasjeo na prvo mjesto ljestvice. U prvom kolu Zeljko je bio bolji od Pucara 4:2 u setovima, da bi u drugom kolu Zeljko u vrlo uzbudljivom susretu pobijedio Francuza Paula Gauzya 4:3. U trećem kolu Zeljko je bio vrlo uvjerljiv i dominantan u susretu s Mađarom Adamom Szudiem, te je slavio s maksimalnih 4:0.

Tomisilav Pucar je u turnir krenuo s tri poraza. Nakon poraza od Zeljka Pucar je izgubio i od Szudia 3:4 u setovima, dok je protiv Njemca Qiu Danga bio bez prave šanse. Qiu igra s vrlo neugodnim penholder stilom, te je Pucar bio bez pravog ritma i Qiu je slavio 4:1 u setovima.

Lea Rakovac je u turnir krenula pobjedom nad Ruskinjom Ekatarinom Gusevom 4:2. U drugom i trećem kolu protivnice Lei Rakovac su bile Njemice Alena Lemmer i Nina Mittelham. Rakovac je izgubila od Lemmer 3:4 u setovima, dok je od Mittelham Rakovac izgubila 1:4.

Mateja Jeger je u prvom kolu pobijedila domaću igračicu Lugginger 4:1 u setovima. U drugom kolu protivnica Jeger je bila Portugalka Maria Xiao, koja je bila bolja od Jeger 4:2 u setovima. U trećem kolu Jeger je izgubila od Kusinske 3:4, u susretu gdje je Jeger imala šanse i pobijediti, ali je u odlučujućim trenutcima susreta promašila tri "zicera".