Briljantni Tomislav Pucar i Lea Rakovac

tomo_pucar2Drugog dana Europa Top 10 turnira koji se održava u austrijskom Schwechatu igrana su tri kola. Sjajni su bili Tomislav Pucar i Lea Rakovac koji su zabilježili sve tri pobjede.

Pogotovo je bio raspoložen Pucar koji je pobijedio prvog i dugog igrača s aktualne europske rangliste. U vrlo zahtjevnom susretu Pucar je pobijedio Čeha Davida Reitspisa, drugog igrača s europske rangliste 4:3 u setovima. Još veće iznenađenje Pucar je napravio u drugom susretu dana kada je Francuzu Andrea Laindreu, prvom igraču s europske rangliste, nanio prvi i zasada jedini poraz na turniru. Pucar je dobio susret 4:2 u setovima, ali je susret mogao biti riješen i u pet setova, jer je Pucar propustio tri meč lopte u petom setu. U posljednjem susretu dana Pucar je bio bolji od Šveđanina Ahlandera 4:2 u setovima.

Lea Rakovac se u svom prvom susretu dana lagano obračunala s domaćom igračicom Melanie Dohr. U sljedećem kolu protivnica joj je bila Gabriela Amelina iz Litve koju je Rakovac dobila 4:2 u setovima. U trećem susretu dana Rakovac je napravila pravo malo sportsko čudo pobijedivši Čehinju Krystinu Stefcovu 4:3 u setovima, nadoknadivši zaostatak od 0:3 u setovima. U petom setu je Rakovac spasila dvije meč lopte Čehinje.

Filip Zeljko je drugog dana turnira zabilježio sva tri poraza. Protiv, do sada jedinog neporaženog igrača na turniru, Nijemca Qiu Danga je izgubio 2:4 u setovima, da bi istim rezultatom bio poražen i od Čeha Reitspisa. U trećem jučerašnjem susretu Zeljko je poražen od Laindreua 1:4 u setovima.

Mateja Jeger, koja igra u dvije godine starijoj konkurenciji, je dobila prvi susret dana protiv Francuskinje Laure Gasnier 4:0 u setovima. U posljednja dva susreta dana, Mateje Jeger je neočekivano pala, te je bez prave borbe izgubila susrete od Njemice Anne Krieghoff i Rumunjke Irine Ciobanu.

Nakon prva dva dana u najboljoj situaciji je Lea Rakovac koja ima omjer od 4:2 te je još uvijek u igri za medalje.

Tomislav Pucar i Filip Zeljko su omjerom 3:3 još uvijek u igri za treće mjesto. Mateja Jeger je omjerom 2:4 ostala bez prilike za visok plasman, pogotovo uzevši u obzir činjenicu da je čekaju susreti s tri ponajbolje europske juniorke.