Sjajni Filip Zeljko treći na TOP-u 10

fico2_top10Briljantan rezultat na Europa TOP 10 ostvario je Filip Zeljko osvajanjem trećeg mjesta u konkurenciji kadeta. Zeljko je danas zabilježio sve tri pobjede, te je na kraju osvojio treće mjesto omjerom 6:3, što je fantastičan rezultat za učenika Nevena Karkovića. Zeljko je u sedmom kolu, prvom današnjem susretu, pobijedio domaćeg igrača, Austrijanca Floriana Hoffmana 4:2 u setovima, da bi u osmom kolu bio bolji od Portugalca kineskih korijena Dioga Chena 4:3 u setovima.

U odlučujućem susretu za brončanu medalju, Zeljko je pobijedio Šveđanina Carla Ahlandera 4:1, čime je ostvario najveći uspjeh u svojoj karijeri.

Uz bok Zeljku bio je Tomislav Pucar koji je osvojio peto mjesto. Pucar je u sedmom kolu bio bolji od Chena 4:2 u setovima, da bi u osmom kolu izgubio, neočekivano lagano, od Francuza Paula Gauzya 0:4 u setovima. U posljednjem kolu Pucar je bio bolji od Hoffmana 4:3 u setovima, što je bilo dovoljno za peto mjesto. Tomislav Pucar je u posljednja dva kola pao kondicijski, što je posljedica bolesti koje su ga "napale" krajem prosinca i početkom siječnja.

Lea Rakovac je na kraju zauzela šesto mjesto omjerom od pet pobjeda i četiri poraza, ali dojma smo da je Rakovac bila vrlo blizu medalje. Naime, Lea Rakovac je u sedmom kolu, u sjajnoj igri pobijedila kasniju pobjednicu turnira, Francuskinju Lauru Pffefer 4:2 u setovima. U osmom kolu Rakovac je protiv "vječite" suparnice iz najmlađih dana, Rumunjke Bernadette Balint, propustila vodstvo od 2:0 u setovima, te je izgubila susret 2:4. U posljednjem kolu, Rakovac je ostala bez fizičke i mentalne snage, te je izgubila glatko od Izraelke Nicole Trosman 0:4 u setovima.

Mateja Jeger je zauzela deveto mjesto u konkurenciji juniorki, što naizgled izgleda kao neuspjeh, ali valja spomenuti činjenicu da je Jeger prvu godinu juniorka, te da je prije turnira imala samo s jednom igračicom s turnira pozitivan omjer pobjeda i poraza u karijeri. Međutim, to ne opravdava određene "crne rupe" u igri koje joj se događaju s vremena na vrijeme, koje kasnije imaju utjecaja na konačni plasman na turniru.

Uz stolnoteniske velesile Francusku i Njemačku, Hrvatska je imala najviše predstavnika na TOP-u, što je samo po sebi sjajno ostvarenje hrvatskog stolnog tenisa. Kad se pri tome dodaju sjajni plasmani i isto takve igre naših predstavnika na natjecanju, možemo samo konstatirati da se za budućnost hrvatskog stolnog tenisa ne treba brinuti.

Sve rezultate možete vidjeti na sljedećoj adresi : http://www.youthtop10.com/results.html