HASTK Mladost Iskon u poluzavršnici Superlige

zhou_yue2Zagrebački HASTK Mladost Iskon se plasirao, usprkos porazu u Budimpešti rezultatom 4:6, u poluzavršnicu Superlige. U prvom susretu, prije gotovo mjesec dana, Zagrepčanke su na svom terenu slavile 6:1, tako da su ukupnim rezultatom 10:7 osigurale plasman u poluzavršnicu Superlige, gdje se sastaju s prošlogodišnjim finalisticama Lige prvakinja, ekipom AG Froschberg Linz.

Međutim, nakon prvog odigranog kruga, ekipa HASTK Mladost Iskona je bila na velikom iskušenju jer je ekipa Budaorsa povela 4:0. U igri parova Szandra Pergel i Ema Rečko su 3:0 pobijedile par Tamara Boroš/Zhou Yue. Da stvar bude gora po Zagrepčanke, Boroš je propustila riješiti ukupnog pobjednika već u prvom susretu, kada je u petom setu propustila vodstvo od 10:7 u susretu s Pergel. Iskusna Zita Molnar je 3:0 pobijedila Mirelu Đurak, da bi Ema Rečko napravila veliko iznenađenje pobjedom nad Zhou Yue. Kada je Mladostašicama bilo najteže, Tamara Boroš i Zhou Yue sjajnom igrom 3:0 u setovima pobjeđuju Zitu Molnar odnosno Szandru Pergel, čime su osigurale ukupnu pobjedu. Preostali dio susreta je bio samo formalnost. Mirela Đurak gubi u susretima s Rečko i Pergel, dok Zhou Yue i Tamara Boroš pobjeđuju Zitu Molnar odnosno Emu Rečko.

Prvi susret poluzavršnica se igra 01. 03. dok je uzvrat na rasporedu sedam dana kasnije. Domaćin prvog susreta bit će određen nakon 11. 02. kada se igra posljednji susret četvrtzavršnice između dvije najbolje češke ekipe, Hodonina i Breclava.