Održan seminar za trenere u Osijeku

osijek_seminarSeminar je bio organiziran u novoj osječkoj dvorani u Gradskom vrtu 12.02. s početkom  u 10.00. Na seminaru je bilo prisutno petnaest trenera iz stolnoteniskih  klubova: Donji Miholjac,Darda,Vodovod- Osijek,Omladinac-Brođanci,Beli Manastir,Dora-Našice,Valpovo,Dragovoljac –Sveti Rok –Osijek,Dračice –Đakovo,Belišće,Olimpija-Osijek.
Demonstratori su bili Ivan Juzbašić, hrvatski stolnoteniski reprezentativac i Sonja Bertović, bivša omladinska reprezentativka.Trener domaćin je bio gosp.Vlado Bertović profesionalni trener Vodovod -Osijeka i regionalni trener Slavonsko Baranjske Županije.
Predavanja uz pokazne treninge je izlagao Renato Čengić, predsjednik Stručne komisije HSTS-a. Seminar je realiziran praktičnim dijelom pokaznih vježbi koje su demonstrirali Ivan Juzbašić i Sonja Bertović. Nakon demonstracije pojedinih vježbi dvanaest ponajboljih mladih igrača i igračica iz regije izvodili su vježbe uz pažnju i zabilješke trenera. Teme su bile  – shematske vježbe povezivanje bazičnih elemenata uz korekciju kretanja i izvođenja udaraca i polushematske vježbe reakcije.
U drugom dijelu seminara uključili smo trenere u direktan stručni rad s djecom kako bi provjerili razinu izvođenja vježbi i metodiku rada trenera. Moram istaći odličnu organizaciju predsjednika OSSBŽ-a gosp. Vučkovca i glavnog regionalnog trenera gosp. Vladu Bertovića, koji su napravili sve da ovaj seminar bude uspješan i medijski (prisustvo regionalne TVSlavonije) popraćen. Vidjeli smo dosta talentiranih pojedinaca od kojih bih izdvojio Marija Baneka koji pokazuje izniman talenat i kojem će Stručna komisija u suradnji s trenerima HSTS-a pomoći u njegovom napredovanju. Za daljnji razvoj stolnog tenisa u toj regiji je neophodan permanentni rad s trenerima na njihovom osobnom usavršavanju, te rad na još boljim i kvalitetnijim uvjetima u matičnim klubovima.

Renato Čengić