Hodošan slavio u Dugoj Resi, Mladost namučila Tis

FRANJO FLAC

U 12. kolu ženske HEP Superlige Hodošan je slavio u gostima kod Aquaestila sa 4:3. Dosta važna pobjeda s kojom su Međimurke pobjegle od opasne zone točnije odmaknule su Mladosti.

Trenutno su sedme s pet pobjeda i sedam poraza, s istim omjerom kao šestoplasirana Pula. Mladost je pružila odličan otpor Tisu-u, drugoplasiranom sastavu HEP Superlige, i to bez Pavlović, ali i poraz nakon sedam mečeva. Trenutno su osme s omjerom 3-9, deveti Mihovljan ima 2-10, a posljednje plasirana Crikvenica 1-11. Dr. Časl je imao lagan posao na gostovanju kod Crikvenice, kao i Varaždin kod Mihovljana. Bjelovar je ugostio Pulu i ponovio rezultat iz prvog dijela sezone.
Odličan meč igrao se u Dugoj Resi gdje je Aquaestil izgubio od Hodošana sa 4:3. To je dugoreškom sastavu treći poraz u nastavku sezone, dok su gošće upisale drugu pobjedu. Još važnije je da je Hodošan odmaknuo Mladosti te se izjednačio s Pulom (5-7). Za razliku od prošlog kola Aquaestil je igrao s najjačom postavom. Meč je otvoren pobjedom Han Vukelje, ali potom je uslijedio niz Hodošana. Basić je svladala Šantek (3:1), a potom identičnim rezultatom i Ramić nadigrala Franović. U parovima se vodila bitka za svaku lopticu, ali nakon četiri seta Markati i Ramić slavile su nad Han Vukeljom i Šantek (-8, 11, -17, -7). Potom je Aquaestil na krilima Han Vukelje i Franović izjednačio, ali konačnu presudu donijela je Ramić lako nadigravši Šantek sa 3:0. Inače, ove dvije ekipe srele su se u prvom dijelu sezone i tad je Aquaestil slavio sa 4:0 pritom izgubivši tek tri seta.
Varaždin je bio uvjerljiv na gostovanju kod Mihovljana (4:0). Gostujuće igračice su od početka krenule silovito, a do kraja susreta Mihovljanke nisu uzele niti set. Doduše, domaćem sastavu nije igrala Zajec, njihova najbolja igračica, tako da ne treba čuditi što su Varaždinke imale tako lagan posao.
Bjelovar je na domaćem terenu nadigrao Pulu sa 4:1. Ivana Tubikanec je vodila svoju ekipu s dvije pojedinačne pobjede, Tomić je dodala jednu, a obje su bile i više nego uvjerljive u igri parova protiv Pervan i Janković (2, 4, 8).
Zanimljiv meč igrao se u Zagrebu gdje je Tis u gostima slavio nad Mladosti sa 4:3. Neočekivano težak meč za Tis koji je bio veliki favorit prije meča, pogotvo što za domaće nije igrala Pavlović. Ipak, Mladost je imala Srebrnjak koja je ostvarila dvije pobjede i onu u paru s Bardač. Baš taj meč je bio i najzanimljiviji, gošće su povele 2:0, da bi mladostašice nanizale tri seta (-12, -9, 10, 8,, 8) i izjednačile na 2:2. Potom je Srebrnjak lako svladala Jazbec (3:0), ali više od toga za domaći sastav je teško bilo za očekivati. Malobabić i Skočilović su bez većih problema potvrdile nova dva boda.
Dr. Časl je slavio na gostovanju kod Crikvenice (4:0). Prvakinje su do novih bodova došle izgubivši tek set u cijelom meču što i nije čudno s obzirom na kvalitetu tih dviju ekipa. Jedine su bez poraza ove sezone, dok se Crikvenice smiješi ispadanje u niži rang.