Pula preskočila Zagreb, Igea preokrenula

STK PULA

Vrlo zanimljivo 12. kolo muške HEP Superlige. Srdoči su bili nadomak pobjedi u Splitu, dok je Pula na domaćem terenu svladala Zagreb (4:1) te ih preskočila na tablici.

Trenutno su treći s istim brojem pobjeda i poraza kao četvrtoplasirani Zagreb (8-4). Igea Željezničar je nakon dva tijesna poraza upisala vrijednu pobjedu na domaćem terenu, Varaždinci su bili bolji od Podravke sa 4:3 te odmaknuli Srdočima i Zaboku. Libertas Marinkolor i Starr su upisali lagane pobjede u 12. kolu.
Starr je očekivano lako slavio u 12. kolu, na gostovanju u Zaboku svladali su istomeni klub sa 4:0. Jedni meč koji je pružio neizvjesnost petog seta bio je onaj prvi, I. Zeljko je vodio 2:1, da bi Mabey preokrenuo i upisao prvu pobjedu u ovosezonskoj HEP Superligi. Doduše, to mu je bio i prvi nastup u Superligi, ako ne računamo neodigrani susret u 9. kolu. Cvetko je pružio vrlo dobru partiju u susretu s Ređepom, ali neizvjesnijih setova varaždinski igrač je slavio sa 3:1 (-9,-9, 10, -4).
Vruće je bilo u Splitu gdje su Srdoči bili blizu pobjede. Domaći sastav je cijelo vrijeme vodio, gosti su im bili za petama, da bi bodove osigurao Jalžabetić svladavši Šarčevića sa 3:0. Bilo je nekoliko dobrih i neizvjesnih mečeva, naprimjer D. Zeljko je slavio nad Jalžabetićem sa 3:0, ali sva tri seta su bila vrlo tijesna (-12, -12, -9). U parovima su Splićani vodili 2:1 i to su dva seta uzeli na četiri i tri poena, da bi Divković i D. Zeljko preokretom izjednačili na 2:2 u partijama. Gosti će sigurno žaliti za ovim susretom, ovom pobjedom bili bi bliže Igei koja je nakon ovog kola odmaknula te na kontu ima tri pobjede, dok Varaždinci imaju jednu.
Libertas Marinkolor je očekivano slavio nad Vodovodom sa 4:0 i to bez izgubljenog seta. Slamek je prvi susret s Tošićem predao, usto za Osječane nije nastupio Zovko koji im je najbolji igrač, tako da je mnogo jačim Dubrovčanima posao bio lakši od očekivanog.
Igea Željezničar ostvarila je dosta bitnu pobjedu u 12. kolu, na domaćem terenu svladana je Podravka sa 4:3. Varaždincima se negdje moralo vratiti, naime već dva kola su im susreti završavali sedmim susretom i oba puta su dvoranu napustili pognute glave. Barem što se tiče rezultata. Ali, ne i ovog puta. Bio je to još jedan neizvjestan susret, pogotvo nakon što je Samac svladao Hreleca u petom setu (6, -5, -9, 10, -8) i doveo Podravku u vodstvo od 2:0. Potom su Barić te par Vidaček i Hrelec izjednačili, da bi Koprivničani na krilima Samca opet poveli. Slijedio je susret dana, Barić protiv Lončara. Potonji je poveo 2:0, činilo se kako će Podravka kući pjevajući, ali nešto se pitalo i Barića. Borba se vodila za svaku lopticu, zadnja tri seta uzeo je sa 14:12, 12:10 12:10. Kad je domaći igrač to okrenuo bilo je jasno da bodovi ostaju u Varaždinu. Hrelec je očekivano lako slavio protiv Jurašića (3:0), inače najslabijeg gostujućeg igrača.
Pula je uzvratila Zagrebu za poraz iz prvog dijela sezone (4:1), a ono što je bitnije je da su zasjeli na treću poziciju u poretku HEP Superlige. Trenutno imaju isti broj pobjeda i poraza kao i aktualni pravk Zagreb (8-4), ali ovom pobjedom su bolji u međuosobnom omjeru. Gostujući sastav je bolje otvorio, Maglić je sa 3:2 svladao F. Runjića, ali nakon toga uslijedio je niz Puljana. Gotovo u svim mečevima do kraja susreta dominirali su domaći igrači, doduše Zagreb je u petom meču imao priliku za povratak ili barem smanjenje rezultata. Mijatović je vodio 2:1 F. Runjića, ali pulski igrač uspješno je preokrenuo i svojoj momčadi donio vrijednu pobjedu. S obzirom na raspored do kraja Superlige ova dva sastava vodit će nemilosrdnu borbu za treću poziciju.