Problema na svakom koraku

zlatko_pospisZlatko Pospiš je predsjednik HSTS-a nešto više od trideset dana. U Dugom Selu, za vrijeme trajanja 34. Memorijala Đuro Dubenik smo porazgovarali s gospodinom Pospišem o njegovom viđenju prvih mjesec dana na čelu HSTS-a.

Gospodine Pospiš, koji su bili Vaši prvi potezi kao čelnog čovjeka HSTS-a ?

Nažalost, susreo sam se s mnogo problema. Odmah početkom mandata Savezu je prijetila kazna ETTU-a od 8000 € zbog nepridržavanja regulacija ENL lige. Taj sam problem riješio vlastitim novcem, a problema je na svakom koraku. Moji suradnici i ja uhodavamo se u taj posao i vjerujem da će s vremenom biti puno bolje. Međutim, problema ima na svakom koraku. Primjerice, upravo smo dobili najavu od HOO da će smanjitii finacijsku pomoć za plaće profesionalnim trenerima, kojima plaća trenutno kasni. Kao što sam i obećao, važno mi je održati domaća natjecanja za naše male klubove, kako ne bi došlo do problema i raspada sustava u ligama i pojedinačnim natjecanjima i to mi je prioritet. Ovisno o priljevu financijskih sredstava ići će se na međunarodna reprezentativna natjecanja, u tom segmentu će biti maksimalna štednja.

Tko će zauzeti mjesto trenera mlađih uzrasnih kategorija umjesto Borisa Baničeka?

Mislim da smo s Nevenom Karkovićem našli jako dobro rješenje. Preuzeo je brigu o svim mlađim uzrasnim kategorijama HSTS-a. Za kraj bih samo ponudio svim zainteresiranim klubovima mogućnost organizacije seminara, pokaznih trenera ili trening kampa u Vašoj sredinu, uz obvezu organizatora da organizira smještaj i prehranu za trenere i predavače.