Zabok prema nižem rangu, Srdoči se nadaju

STK ZABOK

Malo je nedostajalo da Pula u 13. kolu HEP Superlige ispusti treće mjesto, na domaćem terenu bili su vrlo blizu porazu od Vodovoda, ali izvukli su se iz vrlo neugodne situacije.

Ovom pobjedom ne samo da su zadržali treće mjesto ispred Zagreba, već su bitno odmakli petoplasiranim Osječanima koji sad zaostaju dvije pobjede. Zagužvalo se na dnu tablice, Zabočani su gotovo sigurno ispali iz elitnog društva, a Srdoči još uvijek imaju šansu da se spase. Situacija je daleko od idealne, ali ako će se situacija razvijati povoljno po njih u zadnjem kolu čekat će Igeu Željezničar na domaćem terenu. U prvom susretu pobijedili su 4:2. Doduše, treba znati da su Varaždinci u nastavku sezone u odličnoj formi te da sadašnja situacija njima daje najveće izglede za ostanak u HEP Superligi.
Igea Željezničar svladala je još jednom Zabok u HEP Superligi i ovog puta rezultat je bio 4:0. Doduše, Zabočani su pružili dobar otpor, tri prva meča završila su u pet setova, ali više od toga nie išlo. Ovim porazom Zabočani su gotovo sigurno ispali iz HEP Superlige. Postoje teoretske šanse, ali jako teško ostvarive.
Libertas Marinkolor je nastavio nizati pobjede, ovog puta u gostima je svladana Podravka sa 4:0. Domaćin je nastupio bez Samca, Dubrovčani bez Tošića, ali i bez njega su bili uvjerljivi ispustivši tek set u cijelom susretu.
Odličan meč u Puli gdje je istoimeni domaćin slavio nad Vodovodom sa 4:3. Dosta važna pobjeda Puljana u nastojanju da ove sezone vide doigravanje, a s druge strane neugodan poraz Osječanima u cilju da sustignu Pulu odnosno Zagreb. Gosti su na krilima Zovka i Baneka vodili 2:1 u mečevima da bi u parovima imali lijepu priliku za povećanje razlike. S tom pobjedom bi vjerojatno i stvorili nedostižu prednost za puni plijen s vrućeg gostovanja. Zovko i Banek su protiv braće Runjić poveli 2:0, činilo se kako je kraj blizu, ali ispostavilo se da to nije bilo dovoljno za okončanje meča. Runjići su zadnja tri seta uzeli sa 12:10, 14:12 i 11:7. Nakon toga Zovko je povećao na 3:2 svladavši lako M. Runjića (4, 5, -8, 4). Potom je uslijedio niz domaćeg sastava, F. Runjić je svladao Kneževića sa 3:1 (11, -5, 9, 11), a konačnih 4:3 postavio je Maraković nadigravši Baneka sa 3:1 (-9, 9, 11, 6).
Zagreb je do novih bodova stigao na domaćem terenu svladavši Split sa 4:1. Gosti su uspjeli preko Mustapića izjednačiti na 1:1, ali nakon toga na terenu je postojala samo močad Zagreba. Do kraja susreta prvaci su ispustili tek set za nova dva boda. U pobjedi se istaknuo Maglić koji je donio dvije pojedinačne pobjede i jednu u paru.
Srdoči su na domaćem terenu poraženi od Starra sa 4:1. Riječani su bolje otvorili , D. Zeljko je svladao Mabeya sa 3:0, ali nakon toga do kraja sve su uzeli gosti iz Varaždina. Kod 1:1 Divković i Zubčić su vodili neizvjestan meč, ali gostujući igrač slavio je nakon pet setova.