Mihovljan sustigao Mladost, slavlje Aquaestila

STK MIHOVLJAN

Nakon 13. kola HEP Superlige stolnotenisačica Crikvenica je s jednom pobjedom najizgledniji putnik u niži rang, a već u sljedeća dva kola bi mogli saznati kako stvri stoje s Mihovljanom koji se nakon 13. kola izjednačio po omjeru pobjeda i poraza s osmoplasiranom Mladosti.

Već u sljedećem kolu Mihovljanke ugošćuju Hodošan, u prvom susretu Međimurke su slavile sa 4:3, a u 15. kolu dolazi im Mladost. U prvom susretu Mladost je slavila sa 4:2 i to bez Pavlović. Na vrhu situacija je manje više čista, Dr. Časl je suvereno prvi bez ijednog poraza (13-0), slijedi Tis sa 11-2, Varaždin sa 10-3 te Aquaestil sa 8-5. Inače, Dugorešanke petoplasiranom Bjelovaru bježe dvije pobjede.
Mihovljan je ostvario važnu pobjedu u gostima kod posljednjeplasirane Crikvenice (4:1). Domaći sastav je poveo, Knežević svladala Cividini sa 3:0, ali nakon toga na terenu je postojala samo jedna ekipa. Kod Mihovljana u pobjedi se istaknula Zajec donijevši dvije pobjede i onu u paru.
Dr. Časl je slavio nad Mladosti sa 4:2. Solidan otpor gošći koje su mogle i dodatno zakomplicirati situaciju da su Srebrnjak i Pavlović uzele parove. Ipak, peti set parova pripao je iskusnijim Đurak i Fajmut (7, -9, 6, -10, 7). Prvakinje su tada vodile 3:1, Srebrnjak je smanjila svladavši Đurak sa 3:0, a konačnih 4:2 djelo je Fajmut koja je sa 3:0 nadigrala Pavlović.
Tis je slavio nad Bjelovarom sa 4:2. Za gošće Tubikanec je donijela dvije pobjede, neizvjesno je bilo i u parovima, ali Tomić i Tubikanec, unatoč tijesnim završecima, poražene su od Jazbec i Malobabić sa 3:0 (9, 9, 10). Kod Tisa Jazbec je donijela dvije pobjede i onu u paru.
Aquaestil se vratio pobjedama, nakon tri uzastopna poraza Dugorešanke su slavile na gostovanju kod Pule sa 4:3. Domaće su povele preko Pervan svladavši Franović, da bi smanjila Han Vukelja nadigravši Zajec. Janković i Šantek su igrale odličan i neizvjestan meč, a bolja je bila domaća igračica. Šantek je vodila 2:1, ali zadnja dva seta otišla su na stranu
s(p)retnije Janković (-6, 10, -13, 13, 10). Parovi su vratili stvar na početak, Franović i Šantek su sa 3:1 svladale Pervan i Janković, a Han Vukelja dovodi Aquaestil u vodstvo nakon pobjede nad Pervan (3:1). Janković slavi nad Franović (3:1), a konačnih 4:3 djelo je raspoložene Šantek koja je nadigrala Zajec sa 3:1.
Hodošan je očekivano izgubio od Varaždina (4:1). Jedina pobjeda domaćih djelo je Ramić nad Brodar 3:2 (-7, 8, 10, -8, 10), dok je kod gošći Poljak donijela dvije pobjede i onu u paru.