Luka Martinek i Andrea Pavlović najbolji u Krapini

STK AQUAESTIL

Proteklog vikenda u Krapini se održao 4. turnir HSTS-a memorijal Ivica Švaljek na kojem je nastupilo 298 stolnotenisača i stolnotenisačica.

Organizacija turnira odrađena je profesionalno, za što su primljene pohvale od predsjednika HSTS-a Zlatka Pospiša.
Kod juniora još jedno slavlje za Luku Martineka (Dugo Selo), u finalu je sa 3:0 bio bolji od Marka Vidačeka (Zagreb). Treće mjesto osvojili su Jakov Jakelić (Mladost), u čevrtfinalu izbacio Mislava Martineka (Dugo Selo), te Jakov Tica (Zagreb).
Ivor Ban uzeo je turnir u konkurenciji kadeta nakon što je u finalu bio bolji od Stjepana Škode (MSTC Čakovec) sa 3:2 (10, -9, 4, -8, 7). Škoda je pothvat napravio u polufinalu kada je od drugog nositelja FIlipa Borovnjaka (Zagreb) gubio 2:0, ali na kraju ipak izborio finale (-8, -9, 5, 4, 10). Uz Borovnjaka treće mjesto osvojio je još jedan zagrebaš i to Lovro Zovko.
U mlađekadetskom uzrastu slavlje za Patrika Tomića (Zagreb), koji drži šesto mjesto na rang listi. Odličan rezultat za Tomića koji je od četvrtfinala izbacivao bolje rangirane igrače od sebe, redom prvog s rang liste Roka Metera (Mladost) sa 3:1, četvrtog Bornu Peteka (Tis) sa 3:1 te na kraju drugog s rang liste Luku Zlatkova (Dugo Selo) sa 3:1 (-8, 8, 4, 6). Uz Peteka treće mjesto iznenađujuće je uzeo Hrvoje Martinec (Zabok) nakon što je u četvrtfinalu bio bolji od Frana Wagnera (Varaždin) sa 3:1. Upravo mu je Wagner olakšao posao jer je kolo prije ostvario odličan uspjeh kada je kao 16. na rang listi izbacio trećeg s rang liste mlađih kadeta Lea Vekića (Opatija) sa 3:1.
Kod najmlađih kadeta uvjerljivo slavlje za Andreja Papka (Dugo Selo). Cijeli turnir izgubio je tek dva seta, a u finalu je slavio nad Simonom Dvorskim (Igea Željezničar) sa 3:0 (4, 7, 11). Dvorski je napet meč imao u polufinalu gdje je uspio slaviti nakon što je od Tina Islamovića (Zagreb) gubio sa 2:1 (-8, 10, -8, 9, 8). Inače, Islamović je susret prije izbacio drugog nositelja Vitu Milaka (MGK Drava Žabnik) sa 3:1. Uz Islamovića treće mjesto osvojio je i Matija Strbat (MSTC Čakovec).


U juniorskoj konkurenciji najbolja je bila Andrea Pavlović (Mladost) koja je sa glatkih 3:0 (4, 5, 8) svladala Leonu Šantek (Aquaestil). Treće mjesto uzele su Karla Franović i Marta Vukelić (obje Aquaestil).
I dok je Hanna Lončarević (Mladost) uzela treće mjesto u konkurenciji mlađih kadetkinja sve je to nadoknadila u kadetskoj konkurenciji. Prvo je u polufinalu sa 3:0 (8, 3, 4) nadigrala prvu nositeljicu Hanu Arapović (Dr. Časl), a potom u finalu u jako neizvjesnom meču pobijedila Tenu Kovaček (Varaždin) sa 3:2 (8, -6, -6, 11, 6). Ovim uspjehom Lončarević je napredovala za dva mjesta te je skočila na četvrto mjesto u poretku kadetkinja. Treće mjesto za Arapović, koja je igrala vrlo neizvjesan meč u osmini finala s Nušom Stojanović (Koprivnica) (8, -8, 14, -8, 7), te Leu Brnić (Dr. Časl).
Lucija Sitar (Varaždin) uzela je turnir kod mlađih kadetkinja. Odličan turnir za mladu Sitar, inače treću nositeljicu, koja je u polufinalu izbacila drugu nositeljicu Hannu Lončarević (Mladost) sa 3:2 i to nakon što je gubila 2:0, a za kraj je u finalu nadigrala Ivonu Štrigu (Ljubešćica) sa 3:0. Uz Lončarević treće mjesto i za Brunu Borovec (Starr).
Kod najmlađih kadetkinja slavlje za Senu Smailji (Srdoči) nakon što je u finalu bila bolja od prve nositeljice Stelle Šaš (Koprivnica) sa 3:2. Odličan meč s totalnim preokretom s obzirom da je Šaš vodila 2:0, ali na kraju se veselila mlada stolnotenisačica iz Srdoča (-9, -9, 9, 8, 6). Smailji je u polufinalu izbacila drugu nositeljicu Martu Novak (Putjane) sa 3:1. Uz Novak treće mjesto osvojila je i Zrinka Rebić (Stenjevec).