Ređep u četvrtfinalu, poznati finalisti parova

STARR

Dva dana odličnog stolnog tenisa na državnom prvenstvu za seniore i seniorke u LifeClass termama Sveti Martin su iza nas.

Kod seniora treba izdvojiti pobjedu Ređepa nad Čipinom (4:2), pogotvo s obzirom da je njegov STK Starr domaćin ovog odlično organiziranog prvenstva. Iskusnom Varaždincu sljedeći suparnik za polufinale bit će Zovko koji je prošao nakon sedam setova protiv Hreleca. Neočekivano neizvjestan je bio i meč branitelja naslova Kojića i L. Martineka, ali iskusniji Kojić lako je uzeo sedmi set te će za polufinale igrati s Japecom. Ostali parovi četvrtfinala su Pucar - Tošić, Simović i Kolarek.
Kod stolnotenisačica tek slijede mečevi najboljih 16, a od neizvjesnijih parova osmine finala mogao bi biti susret braniteljice naslova Petek i Srebrnjak. Doduše, njih dvije su se susrele ove sezone u HEP Superligi i uvjerljivo je slavila Varaždinka.


Kod parova poznati su finalisti, tako će Tošić i Japec za naslov prvaka igrati s Bakačem i Mustapićem. Put kroz gornji dio ždrijeba je bio nešto trnovitiji, a iskusni dvojac Tošić i Japec velik posao napravio je prvo izbacivši Ređepa i Zubčića sa 3:2, a potom u četvrtfinalu identičnim rezultatom Pucara i Simovića. Zanimljivo, u oba meča Tošić i Japec su do pobjede došli nakon što su gubili 2:1. Za finale su pobijedili F. i M. Runjića (3:0). Odličan rezultat za Bakača i Mustapića koji su se do završnice probili bez većih poteškoća, tri meča uz tek jedan izgubljeni set, a za finale su svladali braću Martinek sa 3:0.
Kod stolnotenisačica Jeger i Đurak su kao prve nositeljice do završnice došle prilično glatko, s tim da su za finale svladale Cakol i Srebrenjak 3:0. Malobabić i Jazbec su u polufinalu nadigrale druge nositeljice Petek i Tubikanec sa 3:2. Potonje su vodile 2:1, ali obrambeni duo Malobabić i Jazbec uspio je preokrenuti rezultat.
Nedjeljne mečeve možete pratiti uživo putem streama na web adresi www.stolni-tenis.com.hr. Start je u 10.45 kada se igra osmina finala seniorki, a finala kreću od 15 sati.