Kojić obranio naslov, Đurak prvi put prvakinja Hrvatske

HSTS

Frane Kojić i Mirela Đurak pobjednici su prvenstva Hrvatske za seniore i seniorke, koje se igralo u Svetom Martinu na Muri.

I dok je Đurak po prvi put postala prvakinja u pojedinačnoj konkurenciji, Kojiću je uspjelo obraniti lanjski naslov iz Varaždina.
- Hm, koji mi je draži? Pa ovaj - kazao je Kojić, ali onda i povukao ručnu:
- Ma ne znam. Oba su mi draga, onaj u Varaždinu mi je bio prvi, a ovaj u Svetom Martinu je drag jer kažu da je uvijek teže braniti. Također, nisam se dobro osjećao prije i za vrijeme prvenstva pa onda uspjeh dobija na težini - dodao je.
Ispočetka nije sve išlo glatko, u subotu se mučio s Lukom Martinekom gdje je prošao nakon neizvjesnih sedam setova. Ali, u nedjelju smo na terenu gledali ipak drukčijeg Kojića, prvo je svladao Tomislava Japeca 4:0, potom Ronalda Ređepa 4:1, a na kraju u finalu i Roka Tošića sa 4:1. Dojmljiv nastup u obrani naslova prvaka, a pritom je osvjetlao obraz 'dešnjacima' s obzirom da je bio jedini dešnjak u polufinalu.
- Je, nedjelja je bila druga priča. Uspio sam se sabrati, složiti dobru taktiku i uspio. Žao mi je što nije bilo Gaćine i što je Pucar odustao jer bih tada bolje znao gdje sam trenutno. Iako, državno je i bez njih bilo jako - zaključit će Kojić.
Njegov suparnik u finalu Roko Tošić odigrao je dojmljiv turnir, dva finala, jedna zlatna i jedna brončana medalja. Nije loše za igrača u 38. godini. Znanje nikad nije bilo upitno, jedino zdravlje. Istina, imao je lakši put jer je Tomislav Pucar morao predati zbog bolesti, ali to ne umanjuje njegov uspjeh. Bronca je pripala Mihi Simoviću i Ronaldu Ređepu.


Mirela Đurak je od četvrtfinala igrala dosta dramatične mečeve, prvo je s Ivanom Tubikanec gubila 3:2, pa u polufinalu s Ivanom Malobabić zaostajala 3:1. Ipak, ništa je nije moglo izbaciti iz takta, sve je stizala i dočekala finale. Lani je u obje konkurencije ostala bez medalje, a u pojedinačnom joj se baš ispriječila Dorina Srebrnjak s kojom je tek trebala igrati finale u Svetom Martinu. Ovog puta igračica dr. Časla je diktirala igru, cijelo vrijeme je vodila, a na kraju i zaključila pobjedom 4:2 što joj je donijelo prvi naslov prvakinje Hrvatske.
- Cijeli turnir je bio jako naporan, od četvrtfinala sam imala jako težak ždrijeb. Ivana Tubikanec mi je najmanje odgovarala od ostalih suparnica. Nakon sedam setova sam bila iscrpljenja, a sljedila mi je igra na lov. Opet sam igrala sedam setova - govorila je Đurak.
Izdržala je i osvojila.
- Moram istaknuti da se Dorina odlično borila u finalu, ali ovaj put pobjeda je otišla na moju stranu. Jednom ona, jednom ja... - dodala je. 
- Imam samo pohvale na organizaciju prvenstva, doduše i lani je bilo odlično. Također, posebno se moram zahvaliti dr. Časlu i treneru Arapoviću bez kojih ovaj uspjeh sigurno ne bih ostvarila. Cijelo vrijeme smo se pripremali za ovo i kraj sezone, tempirali formu. Treniralo se naporno i ovo mi je nagrada za sve - zaključila je Đurak.
Dobar turnir i za finalisticu Srebrnjak koja je već na startu naznačila da je u formi, izbacila je braniteljicu naslova Petru Petek. U četvrtfinalu je igrala neizvjestan meč s klupskom suigračicom Andreom Pavlović gdje je gubila je 3:2, a potom je kod 3:3 spasila i meč loptu. Treće mjesto osvojile su Klara Cakol i Ivana Malobabić.

U parovima najbolji su Roko Tošić i Tomislav Japec u muškoj te Ivana Malobabić i Ida Jazbec u ženskoj konkurenciji. Tošić i Japec su najveći posao napravili u četvrtfinalu gdje su sa 3:2 izbacili Simovića i Pucara, iako su gibili 2:1. Polufinale im je donijelo Franu i Marina Runjića, uigranu kombinaciju iz Pule, koje su 'riješili' bez većih poteškoća (8, 9, 5), a za titulu su pobijedili Vedrana Bakača i Josipa Mustapića sa 3:1 (8, 8, -7, 7). Splitski dvojac iskoristio je ždrijeb te ostvario odličan uspjeh u Svetom Martinu. Pogotvo ako znamo da ove sezone nisu u formi, u deset susreta parova HEP Superlige ostvarili su tek tri pobjede. Treće mjesto osvojili su već spomenuti Runjići te Luka i Mislav Martinek.
Kod stolnotenisačica pobjeda defanzivnog para iz Tisa. Ivana Malobabić i Ida Jazbec igrale su težak meč u polufinalu, gubile su od Tubikanec i Petek sa 2:1, ali uspjele su izvući pobjedu. U finalu sa Mirelom Đurak i Matejom Jeger krenule su silovito, prvi set 11:1, vrlo brzo povele su i 2:0, a vodile su 8:6 i 9:8 u trećem setu. Ipak, odluka je pala nakon četiri seta. Naslov im je došao kao potvrda vrlo dobrih igara u HEP Superligi, vodeći su par ligaškog dijela s devet pobjeda i dva poraza. Bronca je pripala Klari Cakol i Dorini Srebrnjak te Ivani Tubikanec i Petri Petek.

Inače, pobjednici u pojedinačnoj konkurenciji LifeClass terme Sveti Martin poklonile su vikend za dvoje u hotelu Spa Golfer, svi sudionici mogli su koristiti bazene termi, a i gledatelji su imali popuste na ulaznice. Također, Starr se pobrinuo i za ostale nagrade. Tako su prvoplasirani u pojedinačnoj kategoriji seniora i seniorki te muških i ženskih parova od sponzora IQCure Gold Scan dobili vrijednu nagradu analize organizma. Isto tako za najbolje hrvatske stolnotenisače i stolnotenisačice tvrtka Inter Med Service osigurala je po jedan par ortopedskih uložaka po mjeri uz prethodni besplatnu kompjutersku analizu hoda, a za sve sudionike prvenstva Hrvatske Inter Med service osigurao je besplatnu kompjutersku analizu hoda i 50 posto popusta na jedan par ortopedskih uložaka po mjeri u vrijednosti od 250 do 900 kuna.
Bila su to tri dana za uživanje, treba čestitati Ronaldu Ređepu, STK Starru i domaćinima LifeClass termama Sveti Martin koji su organizirali odlično prvenstvo. Vrhunski smještaj, odlična dvorana i svi ostali popratni sadržaji. Prvenstvo je popraćeno medijski, od subote je išao i prijenos uživo putem streaminga... Sljedeći oranizator državnog prvenstva neće imati lagan posao jer tri dana u Svetom Martinu izmamilo je svima osmijeh na lice.