Protiv Izraela u Svetom Martinu, Finska u Dedićima

Hrvatska muška i ženska reprezentacija u utorak, 7. ožujka, igraju posljednji meč kvalifikacija za ekipno Europsko prvenstvo.

Obje naše vrste su domaćini, samo je lokacija različita. Stolnotenisači će ugostiti Izrael u Svetom Martinu na Muri (17 sati), trener Neven Karković pozvao je pet igrača, a to su Tomislav Pucar, Frane Kojić, Tomislav Kolarek, Filip Čipin i Miho Simović. Ono što je važno da je prvo mjesto u skupini D osigurano, a Izrael smo u prvom susretu svladali sa 3:0. Tad je nastupio i naš prvi reket Andrej Gaćina, koji ovog puta neće igrati.
- Meč nema rezultatsku važnost jer smo već prvi, ali želimo pobjedu iz nekoliko razloga. Lijepo je nastaviti kontinuitet uspješnih rezultata, a glavni razlog što igramo kod kuće i želimo slaviti zbog organizatora, publike... Da smo ovaj meč igrali kod njih vjerojatno bi igrali u izmjenjenom sastavu. Ovako, iako nema Gaćine, idemo s jakim sastavom gdje očekujemo pobjedu - objasnio je Karković.
Za sve one koji neće prisustvovati meču organizator STK Starr i LifeClass terme Sveti Martin organizirali su prijenos uživo pomoću streama, a pratiti se može preko web stranice www.stolni-tenis.com.hr.
Stolnotenisačicama je preostao meč s Finkinjama, u prvom susretu slavili smo sa 3:0 i to bez izgubljenog seta tako da je drugo mjesto u skupini D praktički osigurano. Trenerica Tian Yuan pozvala je Mirelu Đurak, Mateju Jeger, Dorinu Srebrnjak i Ivanu Tubikanec, a na sam dan meča održat će i trening. Inače, susret se igra u 15 sati u Dedićima.
- Sigurno je da smo jača reprezentacija, za potvrdu drugog mjesta treba nam set, ali ne želim gledati to na takav način. Želim pobjedu, ovaj meč služi nam kao priprema za dalje. Što se tiče dodatnih kvalifikacija i Srbija i Litva su mi slične reprezentacije. Protiv oba suparnika imamo šansu - istaknut će Tian Yuan.