Hrvatskoj za elitu na EP slijedi dvoboj sa Srbijom

Hrvatska ženska reprezentacija pobjedom je zaključila kvalifikacije za ekipno Europsko prvenstvo, na domaćem terenu u Dedićima naše cure su bile bolje od Finske sa 3:0.

S ovim uspjehom Hrvatska je zauzela drugo mjesto u skupini D te će igrati dodatne kvalifikacije za I. diviziju na Europskom prvenstvu. Suparnik će nam biti Srbija, koja je zauzela drugo mjesto u skupini G iza Češke i ispred Litve. U odlučujućem susretu Srpkinje su i drugi put svladale Litvu (3:2, 3:2).   
Što se tiče meča s Finkinjama sve je riješeno ekspresno, očekivana uvjerljiva pobjeda i to bez izgubljenog seta. Identičan meč kao i u Finskoj, samo što smo nastupili u nešto drukčijoj postavi. Treći meč morala je igrati trenerica Tian Yuan. Doduše, igrala je i u Finskoj, ona je i naša najbolje rangirana igračica na svjetskoj rang listi, ali nije bilo predviđeno da igra. Ipak, takav potez može biti samo pohvala s obzirom da je Tian Yuan uskočila umjesto ozlijeđene Ivane Tubikanec.


- Ivana je osjećala bol u ruci pa nisam htjela riskirati, a s obzirom na kvalitetu suparnica nije bio problem uskočiti. Što se tiče dodatnih kvalifikacija imamo šanse sa Srbijom, iako je riječ o dobroj reprezentaciji. Želimo u I. diviziju, uvijek se gleda konačni rezultat bez obzira što je tamo vrlo jaka konkurencija - objasnit će trenerica Tian Yuan.

Hrvatska - Finska 3:0
Jeger - Lundstrom 3:0 (9, 8, 4), Srebrnjak - Kirichenko 3:0 (4, 4, 2), Tian Yuan - Eriksson 3:0 (4, 3, 7)

Skupina D: Ukrajina 4-0, Hrvatska 2-2, Finska 0-4