Hrvatska ostvarila i četvrtu pobjedu u kvalifikacijama

Hrvatska muška reprezentacija pobjedom nad Izraelom 3:1 završila je kvalifikacija za ekipno Europsko prvenstvo.

S obzirom da smo kolo prije osigurali EP ovaj susret i nije imao takvu važnost, ali svejedno naši dečki posao su odradili maksimalno te ostvarili i četvrtu pobjedu u skupini D. Iza nas ostala je Bjelorusija s omjerom 2-2, te Izrael sa 0-4. Frane Kojić ostvario je dvije pobjede, Tomislav Pucar dodao je jednu, dok je jedini poraz upisao Filip Čipin. Inače, Čipinu je ovo bio prvi pojedinačni nastup za seniorsku državnu vrstu.


- Kompletirali smo kvalifikacije bez poraza i to nas čini sretne. Svejedno smo čvrsti na zemlji, svjesni da za ozbiljnije rezultate moramo još puno raditi i napredovati. Što se tiče meča Kojić je bio u glavnoj roli i u oba meča je bio superioran. Pucar je također slavio iako još nije pravi, osjećaju se posljedice viroze. Čipin je u svom prvijencu vjerojatno izgorio u želji za pobjedom. Krenuo je odlično, uzeo prvi set i vodio na početku drugog, ali onda je pao, a iskusni Sharon je to iskoristio. To sve ide u staž - kazao je trener Neven Karković.

Hrvatska - Izrael 3:1
Kojić - Simon 3:0 (5, 7, 3), Pucar - A. Ben Ari 3:0 (9, 8, 12), Čipin - Sharon 1:3 (6, -7, -8, -5), Kojić - Simon 3:0 (5, 8, 8)

Skupina D: Hrvatska 4-0, Bjelorusija 2-2, Izrael 0-4