Samo Gaćina preživio kvalifikacijski žrvanj

gacina_andrejNa ITTF Pro Touru koji se održava u njemačkom Dortmundu od naših predstavnika samo je Andrej Gaćina preživio kvalifikacijske borbe. Za prolazak kvalifikacija Gaćina je uz prolazak skupine morao proći i dodatne kvalifikacije. U skupini Gaćina je vrlo uvjerljivo svladao učenika našeg trenera Nikice Vukelje, Caspera Ter Lunna, 4:1 u setovima.

U drugom susretu bio je još uvjerljivi jer je 4:0 u setovima bio bolji od Bugarina Teodora Yordanova. U dodatnim kvalifikacijama Gaćina je bio bolji od izuzetno neugodnog, agresivnog i jednog od najbržih igrača na touru, Francuza Kader Abdela Salifoua 4:3 u setovima.

Obje naše predstavnice u ženskom dijelu turnira nisu uspjele proći kvalifikacije. Cornelia Molnar i Tian Yuan su gotovo na isti način ispale iz glavnog turnira. Cornelia Molnar je u skupini zauzela drugo mjesto, pobjedama nad Njemicom Yuko Imamurom 4:2 u setovima i Slovenkom Alex Galič 4:0 u setovima. Svetlana Ganina bila je "izlovila" Cornelu Molnar u pet setova. U dodatnim kvalifikacijama od Cornelia bolja je bila iskusna Poljakinja Kinga Stefanska 4:1 u setovima. Tian Yuan je u skupini pobijedila Singapurku Zhou Yihan 4:1 u setovima, te Bjeloruskinju Aleksandru Pryvalovu 4:2 u setovima. U susretu s domaćom igračicom Elke Schall Tian je izgubila 0:4 u setovima, ali je u čak tri seta imala po četiri poena prednosti koja nije uspjela iskoristiti i privesti setove u svoju korist. U dodatnim kvalifikacijama od Tian bolja je bila Dankinja Mie Skov 4:2 u setovima. U igri parova Molnar i Tian su izgubile u drugom kolu kvalifikacija od njemačke kombinacije Wu/Winter 1:3 u setovima.

U glavnom turniru, u prvom kolu protivnik Andreja Gaćine biti će Kinez Ma Lin, dok će Zoran Primorac snage odmjeriti sa Francuzom Damienom Eloiom.