Boll potpisao za novu elitnu ligu, nagradni fond 1.5 milijuna dolara

ITTF

Ponajbolji svjetski stolnotenisači i stolnotenisači uskoro će imati priliku igrati u novom elitnom natjecanju pod nazivom T2 Azijsko pacifička liga.

Liga će se sastojati od 12 muških i 12 ženskih natjecatelja, a igrat će se od srpnja do prosinca 2017. u Hong Kongu. Također, liga će predstaviti i drukčiji format natjecanja. Naprimjer, svaki meč imat će vremensko ograničenje od 24 minute, a to je samo dio novosti. Ono što ovu ligu čini poželjnom natjecateljima da će nagradni fond biti čak 1.5 milijuna američkih dolara!
Kod muških dosad su s ligom potpisali ugovore Jun Mizutani, Vladimir Samsonov, Joo See Hyuk, Paul Drinkhall, Chen Chien An i Aleksandr Shibaev, a najnovija vijest je da će igrati i Timo Boll. Kod žena zasad su potpisale Feng Tianwei, Cheng I Ching, Jeon Ji Hee, Suthasini Sawettabut, Elizabeta Samara, Yang Ha Eun i Matilda Ekholm. Prema riječima glasnogovornika T2 APAC lige trenutno traju pregovori s ostalim ponajboljim igračima svijeta, lako je moguće da će igrati i Ma Long ili Zhang Yike. Slobodno je još deset mjesta, pet kod muških i pet kod žena.