Mirela Đurak: Ostajem u Dr. Časlu, ovdje mi je odlično

STK STARR

Mirela Đurak u Svetom Martinu na Muri po prvi je put postala pojedinačna prvakinja Hrvatske. Igračica Dr. Časla je imala nekoliko dramatičnih mečeva, vidjelo se da je bila iscrpljena, ali na kraju je iz arene izašla uzdignutih ruku.

Velik uspjeh za nju, što je i sama potvrdila nakon finala s Dorinom Srebrnjak. Malo je nedostajalo da uzme dvostruku krunu, ali u parovima s Matejom Jeger na kraju je osvojila srebrnu medalju. 
- Cijeli turnir je bio jako naporan, od četvrtfinala sam imala jako težak ždrijeb. Baš taj četvrtfinalni meč s Tubikanec mi je bio i najteži, ona mi je najnezgodnija suparnica. Ovaj uspjeh mi je dodatna motivacija za dalje, da još bolje treniram. Također, stvarno moram pohvaliti Ronalda Ređepa i Starr na odličnoj organizaciji državnog prvenstva, potrudili su se omogućiti i nagrade. Ovo prvenstvo je bilo jedan veliki pomak prema naprijed.
Ovaj trofej je nastavak njezinog niza ove sezone gdje je bez poraza u HEP Superligi. Nakon osvajanja posebno se zahvalila predsjedniku kluba Martinu Tini Časlu i treneru Darku Arapoviću. Pa potom objasnila i zašto.
- Obojica jako vode brigu o nama, sve nam maksimalno omogućavaju. U klubu je odlična atmosfera, a kad je takva situacija, kad su sve kockice posložene, onda mora doći do dobrih rezultata.
Dr. Časl je uvjerljivo prvi na tablici HEP Superlige, aktualne prvakinje su bez poraza, a izgledno je da će tako i ostati. Barem to misli Đurak.
- Jako su male šanse da ne osvojimo titulu. Čak po meni se treba dogoditi čudo da izgubimo neki meč. Zasad sve ide prema planu, ali moram istaknuti da je to ipak sport uvijek se mogu dogoditi iznenađenja, iako su za takvo nešto šanse jako, jako male.
Ono što je trenutno sigurno je da ćemo je i sljedeće sezone gledati u istom dresu.
- Već sam produžila ugovor i za sljedeću sezonu, ovdje mi je toliko dobro da nisam ni pomišljala tražiti novi klub. Točnije, nisam htjela niti čuti za neku drugu opciju.
Kako kaže, stolni tenis joj je u prvom planu, a mogući je povratak u reprezentaciju.
- Šest godina nisam bila igrala za reprezentaciju, a što se tiče budućnosti sve opcije su otvorene - zagonetno je dodala Đurak te se osvrnula na suparnika Hrvatske u razigravanju za I. diviziju na Europskom prvenstvu. Naime, uskoro nas čeka dva dvoboja sa Srbijom, bolji će igrati u elitnoj diviziji na EP-u.
- Imamo šanse za proći u I. diviziju, iako treba znati da je Srbija jako dobra i neugodna reprezentacija.