Dr. Časl bez poraza, Bjelovar u polufinalu

ITTF

Posljednjim 18. kolom HEP Superlige stolnotenisačica završila je sezona za većinu klubova. Četiri najbolja, Dr. Časl, Tis, Varaždin i Bjelovar će u doigravanje, dok iz natjecanja ispadaju Mihovljan i Crikvenica. Oba kluba plesali su samo jednu sezonu među elitom.

Prvakinje su sezonu završile bez poraza, Dr. Časl u doigravanje kreće s prve pozicije te će igrati protiv Bjelovara, koji je u posljednjem kolu u gostima kod Aquaestila, izravnog suparnika za četvrtu poziciju, slavio sa 4:0. Tis je sezonu završio s dva poraza i to oba protiv Dr. Časla, a u doigravanju čekaju Varaždin koji je do trećeg mjesta stigao uz omjer 13-5. Prvi susreti doigravanja na rasporedu su 10. svibnja.
Bjelovar je uspio stići Aquaestil i izboriti doigravanje. U gostima u Dugoj Resi Bjelovarčanke su slavile sa 4:0, doduše taj rezultat ne treba čuditi jer domaća ekipa nastupila je bez sve tri najjače igračice. Najbolja Han Vukelja je u drugom stanju, dok su Šantek i Franović na pripremama s juniorskom reprezentacijom. Aquaestil je očito procijenio da ih ne zanima doigravanje i susret s Dr. Časlom, pogotvo jer ne mogu računati na Han Vukelju, te su nastupili s dosta pomlađenim sastavom. Čestitke Bjelovaru, Tubikanec, Tomić i Grgić ispunile su svoju misiju i napravili veliki iskorak u usporedbi s lani kada su sezonu završile na sedmom mjestu. I ne samo to, Bjelovarčanke su izborile i doigravanje Hrvatskog kupa izbacivši favorizirani Tis.
Mihovljan je u posljednjem kolu poražen od Tisa sa 4:2, uz dobar otpor na oproštaju od elitnog ranga. Kod gošći prvi put ove sezone zaigrala je mlada i Iva Koporčić tako da su pobjedu iznjele Malobabić i Skočilović.
Zanimljiv susret igrao se u Puli gdje je istoimeni domaćin poražen od Dr. Časla (4:2). Umjesto Zajec nastupila je Kupinić, ali svejedno Puljanke su imale lijepu priliku još više zagorčati život prvakinjama. Nakon što je Janković dobila Đurak (3:0) i izjednačila na 1:1, Pervan je poražena od Cakol nakon neizvjesnih pet setova (-6, 10, -13, 9, -6). Potom pobjeda para Janković i Pervan nad Đurak i Fajmut sa 3:1, što je paru Dr. Časla prvi poraz ove sezone. Đurak je očekivano povisila prednost svladavši Kupinić, a konačni rezultat postavila je Fajmut nadigravši Pervan sa 3:1. Ovaj susret bio je pogotvo zanimljiv jer se ove dvije ekipe sastaju vrlo brzo u polufinalu Hrvatskog kupa i to u Puli.
Vruće je bio u Hodošanu gdje je Crikvenica natjerala domaću ekipu na maksimalan trud. Ivana Knežević je sa dvije pojedinačne pobjede i onom u paru s Pećanić dovela Crikvenicu u vodstvo 3:2, da bi Markati i Basić ipak spasile stvar i sezonu zaključile pobjedom i skokom na sedmo mjesto. Crikvenici veliki plus za želju i trud jer ovaj susret, s kojim se opraštaju od HEP Superlige, im nije donosio apsolutno ništa. Gostujući sastav tako je ostao na jednoj pobjedi ove sezone te seli u rang niže.
Varaždin je očekivano slavio nad Mladosti (4:0). Gošće su bile bez Pavlović, iako su i takve ranjive pružile solidan otpor. Od četiri susreta tri su završila u pet setova. Posebno je neizvjestan bio posljednji, par Petek i Poljak 'slomile' su Srebnjak i Pavlović nakon duge borbe. Gostujući par je i vodio 2:1, ali na kraju su slavile Varaždinke (-10, 6, -16, 9, 12). Varaždinu ovaj susret i nije bio od neke važnosti. Barem što se tiče bodova jer u doigravanje idu s treće pozicije, dok je Mladost ovim porazom pala na osmo mjesto.