Libertas uvjerljiv u igri skrivača, Pula treća

TONČI VLAŠIĆ

Nakon 18. kola HEP Superlige Libertas Marinkolor u doigravanje kreće s jedinice bez ijednog poraza ove sezone. Suparnik će im biti aktualni prvak Zagreb, u prijevodu lanjsko finale sada ćemo gledati u polufinalu.

Doduše, ovog puta Dubrovčani su još veći favoriti. Dotle, drugoplasirani Starr ide na trećeplasiranu Pulu, dok iz lige ispadaju Zabok i Srdoči. Prvi susreti doigravanja na rasporedu su 19. travnja. 
U derbiju prvenstva Starr je ugostio Libertas Marinkolor, a gostujući sastav podjednako je bio uvjerljiv kao i u prvom njihovom susretu (4:0). Doduše, to ni ne treba čuditi s obzirom da su Varaždinci nastupili bez tri glavna igrača, vjerojatno su najjače oružje čuvali za nadolazeće izazove. Naime, ta dva kluba susrest će se u polufinalu Hrvatskog kupa, a izgledno je da će igrati i u finalu HEP Superlige. S obzirom na rezultat iz prvog prvenstvenog susreta Starrovci su shvatili da je gotovo nemoguće do prvog mjesta te da nema smisla otkrivati karte uoči bitnijih mečeva koji tek dolaze. Dubrovčani su saezonu završili maksimalno i to doslovno, Tošić, Japec, N. Juzbašić u cijeloij sezoni izgubili su tek četiri meča.
Zabok je ugostio Vodovod i pritom upisao uvjerljiv poraz (4:0). Sva četiri meča Osječani su dobili bez izgubljenog meča te se od ove sezone opraštaju petim mjestom, dok Zabok napušta HEP Superligu.
Zagreb je bio uvjerljiv u posljednjem kolu regularnog dijela te je na domaćem terenu slavio nad Podravkom sa 4:0. U Medarskoj su se igrala četiri meča, a prvaci su protiv Koprivničana ispustili tek dva seta. Zagreb se okreće doigravanju, dok je Podravka završila sezonu na osmom mjestu.
Srdoči su upisali 17. poraz ove sezone i to kod kuće od Igee Željezničar sa 4:2. Domaći sastav vukao je D. Zeljko, svladao Vidačeka i Hreleca, što je bilo premalo za varaždinski sastav koji je na kraju skočio na šesto mjesto.
Pula je trebala pobjeda u Splitu kako bi zadržali treće mjesto uoči doigravanja. Kako su krenuli u meč, poveli 3:0, činilo se kako će sve biti brzo gotovo, da bi se Splićani vratili u meč nanizavši tri pobjede. Ipak, zadnji susret Puljani su uspjeli iščupati bodove. Split je ovim porazom pao na sedmo mjesto HEP Superlige.