Zlato za Mačešića i Prsteca, brončana Menla Ali

Završeno je veteransko Europsko prvenstvo u švedskom Helsingborgu, na kojem se natjecalo 2100 natjecatelja. U Švedskoj je nastupilo i 10 hrvatskih predstavnika, a to su: Esad Ahmetović, Željko Glad, Petar Mačešić, Sunčica Martinec, Josip Martinović, Vera Menla Ali, Đuro Paher, Boris Perhač, Vesna Perhoč i Damir Prstec.

Hrvatski predstavnici osvojili su i zlato i broncu. Prvo mjesto na utješnom turniru iznad 50 godina osvojili su Petar Mačešić i Damir Prstec nakon što su u finalu nadigrali Belgijce Damaina i Lambota sa 3:0. Vera Menla Ali u kategoriji iznad 70 godina na pojedinačnom utješnom turniru osvojila je broncu s obzirom da je poražena u polufinalu od Njemice Ruoff sa 3:0. U parovima iznad 60 godina, zajedno s Vesnom Perhoč, hrvatski duo zaustavljen je među 32 ekipe od Šveđanki Berglund i Oscarsson sa 3:1. Vrlo dobar rezultat ostvarila je Vesna Perhoč i to u pojedinačnom dijelu turnira iznad 60 godina gdje je poražena u osmini finala i to od Njemice Petry sa 3:0. Isto vrijedi i za Sunčicu Martinec koja je u pojedinačnom dijelu iznad 40 godina zaustavljena u četvrtfinalu od Engleskinje Clements sa 3:1. U paru sa Norvežankom Pezer svladana je među 32 ekipe i to od Njemica Keiels-Huhnstock i Munzert 3:1.
U konkurenciji iznad 70 godina Esad Ahmetović i Željko Glad poraženi su u osmini finala od litavsko-ruske kombinacije Piekautas/Davydenko sa 3:1. Josip Martinović je dogurao do osmine finala iznad 75 godina, u paru s Latvijcem Jekabsonsom, gdje je svladan od Nijemaca Lemkea i Wienprechta sa 3:0. Boris Perhač najdalje je došao u parovima i to na utješnom turniru u kategoriji iznad 80 godna. Zajedno s Nijemcem Goldschmidtom svladan je u osmini finala od Šveđana Wilhelmssona i Wingea sa 3:1.