Šestakov povratak u Osijek nakon 17 godina

Hrvatski trener Ivan Šestak nakon četiri godine rada u zagrebačkoj Mladosti promijenio je klub. Točnije, vratio se kući, 'potpisao' je za za Vodovod Osijek, ojačati organizacijski, ali i stručni dio kluba. Iz Osijeka u Zagreb stigao je 2000. na fakultet, što znači da se vratio kući nakon 17 godina!

- Zajedno s dečkima iz Osijeka i predsjednikom kluba Alenom Majićem radit ću na jačanju kluba u svim segmentima. Već smo pokrenuli neke projekte, a tiču se omladinskog pogona i amaterskog stolnog tenisa. Također, želimo podignuti muški i ženski klub - istaknut će Šestak.
Istodobno, povremeno radi u Egiptu, kao kondicijski trener.
- Zadovoljan sam, u Egiptu provodim desetak dana mjesečno. Radim u jednom sportskom kompleksu, gdje sam zadužen za fizičku kondiciju tenisača.
Radi u Kairu, gradu s ogromnim razlikama između bogatih i siromašnih, a njegovi teniski kompleksi su svojevrsna 'oaza usred pustinje'.
- Definitvno, teniski klubovi su lijepo uređeni i posloženi. Na početku mi je bio svojevrsni šok s obzirom na totalno drukčiji mentalitet. Svaki put ima nekih dogodovština, ali ne bih s njima u javnost ha ha ha. Odmah na početku doživio sam temperaturni šok, a nakon toga me čudila galama oko mene. Svi se deru, svađaju, psuju, a zapravo takav je mentalitet i to se sve smatra normalnim. Što se tiče treninga tu su nešto labaviji, teško se organizirati s obzirom na brojna kašnjenja od 15 do 20 minuta. Uvijek je promet kriv ha ha ha. S obzirom na situaciju nisam previše razgledavao, ali realno nisam ni imao previše slobodnog vremena.
Zasad će vući na dva kolosijeka, ali...
- Dok se ne razgranamo, kad klub ojača na svim poljima, onda ću se fokusirati samo na Osijek - zaključio je Šestak.

sestak egipat1