Starr potpisao Tan Ruiwa i najavio lov na trofeje!

7PLUS

Stolnoteniski klub Starr i službeno je predstavio novo pojačanje s kojim imaju velike planove za novu sezonu. Varaždinci su potpisali hrvatskog reprezentativca Tan Ruiwua!

- Dolazim na poziv prijatelja Ronalda Ređepa, s kojim sam zajedno igrao u Dr. Časlu. Trebao sam igrati i prošle godine, ali zbog poslova u Kini nisam imao vremena. Ne dolazim iz financijskih razloga već želim pomoći prijatelju i razvijati stolni tenis u Varaždinu i okolici - naglasio je Tan Ruiwu koji će odrađivati i dio trenerskog posla, a posebno će raditi s mladim igračima. U klubu ističu da će se mladi članovi kluba imati priliku razvijati se uz svjetskog igrača i napredovati u Varaždinu bez potrebe odlaska u veće stolnoteniske centre
Tan Ruiwu je imao bogatu karijeru, kao 15-godišnjak osvojio je Igre mladih u Moskvi pobjedivši u finalu kasnijeg olimpijskog pobjednika Korejca Ryu Seung Mina. S tadašnjim klubom osvojio je i naslov kineskog prvaka, a bio je i azijski juniorski prvak. Od 2004. je u Hrvatskoj, prvo je igrao za Večernji list, kasnije za Dr. Časl, a u karijeri je nastupao za mnoge jake europske klubove. Istodobno je dobio i hrvatsko državljanstvo, a za svoju novu domovinu osvojio je pet medalja! Dva srebra s Europskog prvenstva u Beogradu (ekipno i parovi), u Danskoj na EP-u osvojio je srebro u pojedinačnoj konkurenciji, a u Lisabonu je postao europski prvak u parovima te tome dodao ekipnu broncu. Također, nastupio je i na Olimpijskim igrama u Pekingu, u pojedinačnom dijelu zaustavljen je u četvrtfinalu, dok je u ekipnom dijelu Hrvatska bila sedma.
Starr je ovim pojačanjem daleko najveći favorit u pohodu na naslov hrvatskog prvaka i Kup, uz Tan Ruiwua Varaždinci su zadržali i Zeng Jia, koji je u lanjskom prvenstvu u cijeloj sezoni imao tek jedan poraz. Dotle, aktualni prvak Libertas Marinkolor je nešto slabiji nego u prethodnoj sezoni kada su uzeli dvostruku krunu. Varaždinci će imati što reći i u europskim natjecanjima, točnije ETTU kupu gdje kreću iz trećeg kruga. Lani su s mladim sastavom došli do trećeg kruga, ove sezone su bitno jači i iskusniji.
- Naš je cilj stvoriti uvjete za razvoj mladih igrača u Varaždinu, ali i dolazak stranih reprezentacija na sparinge i pripreme u naš grad - kazao je Ronald Ređep, predsjednik i igrač Starr te istodobno potvrdio kako će sljedeće sezone biti cilj osvajanje hrvatskog prvenstva što bi dodatno trebalo privući sponzore, ali i priliku za gospodarsku suradnju Kine i Varaždina.