Danas počelo 60. omladinsko EP u Portugalu

U petak, 14. srpnja, kreće 60. izdanje omladinskog Europskog prvenstva, koje će se igrati u portugalskom Guimaraesu do 23. srpnja. Prvo je na rasporedu ekipni dio, a potom slijede pojedinačna natjecanja i ona u parovima.

I dok u ekipnom dijelu natjecanja nećemo imati prevelika očekivanja već se nadati što boljem plasmanu te eventualnom iznenađenju, možda ćemo šansu za dobar rezultat ili neku medalju tražiti u pojedinačnim nastupima ili parovima, u kojima imamo nekoliko dobrih ili solidnih kombinacija.
Juniori (Luka i Mislav Martinek, Marko Vidaček, Jakov Tica) startaju iz II. divizije i to iz skupine G zajedno s Azerbajdžanom i Škotskom. Čeka ih jako težak zadatak s obzirom da samo prvo mjesto vodi u daljnju borbu za I. diviziju. I dok Škotska ne bi trebala biti problem, Azerbajdžan je vrlo opasan suparnik. Riječ je o reprezentaciji koja ima tri Kineza u sastavu.
- Mislim da u grupi imamo šanse izboriti i prvo mjesto, iako su Azerbajdžanci veliki favoriti - istaknuo je izbornik Luka Vrančić.
Kadeti (Ivor Ban, Lovro Zovko, Filip Borovnjak, Roko Meter) kreću iz I. divizije, a u skupini D su s Njemačkom, Belgijom i Austrijom. Njemačka je favorit skupine, a izbornik kadeta Željan Gaćina vjeruje da neće biti upitno se zadržati u I. diviziji.
- Mi smo po jačini negdje u sredini najboljih 16, normalno dosta toga ovisit će trenutku i inspiraciji - kazat će Gaćina.

repka eyc portugal
Juniorke (Andrea Pavlović, Leona Šantek, Marta Vukelić i Karla Franović) kreću iz I. divizije, a skupina A jedna je od najtežih. Suparnice su im Rumunjska, Francuska i Slovenija.
- Rumunjke su aktualne europske prvakinje, a vjerojatno i buduće. Francuska je po imenima dosta jaka. Te dvije reprezentacije su favoriti u usporedbi s nama. Sa Slovenijom nas čeka neizvjestan meč - kazao je izbornik Nikica Vukelja te dodao:
- Najviše možemo očekivati od parova, imamo jedan vrlo dobar par i dva vrlo solidna. Pavlović smo spojili s Ukrajinkom Brateyko, igračicom koja je možda i najviše napredovala od juniorki u posljednjih godinu dana i ušla u Top 10. U pojedinačnom Pavlović ima najveće šanse, prava Andrea može se hrvati s većinom igračica.
Kadetkinje (Hana Arapović, Hanna Lončarević i Zara Ilić) također kreću iz I. divizije, u skupini smo s Rumunjskom, Ukrajinom i Švredskom.
- Teško je očekivati neki rezultat. U sastavu imam dvije nerangirane curice, dosta neiskusne po pitanju međunarodnih susreta. Usto, Arapović i Lončarević su dvije godine mlađe od konkurencije. Po meni uspjeh će biti ostanak u I. diviziji. Ovo EP bi nam trebalo biti zamah za dalje - objasnio je izbornik Darko Arapović.
Sve informacije o ždrijebu i rezultate možete pratiti na sljedećem linku:
http://www.ettu.org/en/events/european-youth-championships/draws--amp--results/

 

Raspored, petak, 14. srpnja
9.15 Rumunjska - Hrvatska (C/Ž)
11.25 Rumunjska - Hrvatska (C/Ž)
11.25 Belgija - Hrvatska (K/M)
15.25 Hrvatska - Švedska (K/Ž)
17.35 Hrvatska - Austrija (K/M)
17.35 Hrvatska - Slovenija (J/Ž)

 

Branitelji naslova iz Zagreba 2016.
JBT Italija
JGT Rumunjska
CBT Rusija
CGT Rusija
JBS Alexandre CASSIN (Fra)
JGS Adina DIACONU (Rum)
JBD Tobias HIPPLER/Nils HOHMEIER (Nje)
JGD Lisa LUNG /Eline LOYEN (Bel)
JXD Aliaksandr KHANIN/Daria TRIGOLOS (Bje)
CBS Vladimir SIDORENKO (Rus)
CGS Maria TAILAKOVA (Rus)
CBD Maciej KOLODZIEJCZYK (Aut)/Vladislav URSU (Mld)
CGD Tania PLAIAN/Ekaterina ZIRONOVA (Rum/Rus)
CXD Lev KATSMAN/Kristina KAZANTSEVA (Rus)