U Mađarskoj se radi na detaljima za Europsko prvenstvo

Hrvatska muška reprezentacija od ponedjeljka je ušla u posljednju fazu priprema za ekipno Europsko prenstvo, koje 13. rujna kreće u Luksemburgu.

Dečki su trenutno u Mađarskoj gdje su na sparinzima s Mađarima i Talijanima i tako će biti sve do petka. Nakon toga slijede dva dana i odmora i potom se 11. rujna leti za Luksemburg. Doduše, dio momčadi će taj posljednji vikend imati klupske obaveze, ali to su stvari na koje se ne može utjecati.
- Pripreme u najvećem dijelu idu po planu, svakako van plana je što dečki što imaju klupske obaveze. Trenira se jako dobro, stvarno svi daju maksimum - kazao je izbornik Neven Karković.
- Atmosfera je dobra, polako se osjeća pozitivan naboj kako se približava Europsko prvenstvo. Kao što sam već rekao, radili su naporno, sad je važno da ih se optimalno odmori. U Mađarskoj ćemo više igrati neslužbene mečeve, raditi na detaljima. Naravno, što će se dati popraviti u tih sedam dana. Jedino što je važno da prije EP-a svi budu svježi i zdravi, to je ono što možemo iskontrolirati - zaključio je izbornik.
Tomislav Pucar imao je manjih zdrastvenih problema na početku priprema, ali sada je to sve iza njega.
- Kakva mi je forma znat ću kad dođu mečevi. Nedavno sam igrao na turniru u Češkoj i nije bilo baš najbolje. Možda je to i bilo očekivano s obzirom u kojoj smo fazi priprema. Vjerujem da mi tamo dogodio loš dan, sve se povezalo, upao sam u crnu seriju iz koje se nisam izvukao. Što se tiče EP-a ne osjećam pritisak. Znam da ću dati sve od sebe i to je jedino važno - kazao je Pucar.
Filip Čipin je vrlo dobro odradio turnir u Češkoj, a kako kaže, iza njega su najteže pripreme u posljednjih dvije godine.
- Pripreme su super koncipirane, svi dobro radimo. U Češkoj smo bili pod umorom, nteko je igrao bolje, netko lošije, ali pravi test tek slijedi. Naravno, dosta toga će ovisiti o našem prvom igraču Gaćini, tu je i mladi Pucar koji je evidentno u usponu. Neće biti iznenađenje ako će igrati odlično. Frane je uvijek bio pouzdan igrač, davao sve od sebe. Mi smo jedna mlada, ali dobra momčad. Moj nastup će ovisiti o mečevima, dat ću sve od sebe kako bi bio podrška dečkima, ako dođe prilika trudit ću se da je iskoristim. Najvažnije je da pobjeđujemo, sve ostalo je nebitno - zaključio je Čipin.