Arapović i Lončarević na kampu s Kinezima

Dvije Hane, Arapović i Lončarević, zajedno s trenerom Darkom Arapovićem sudjelovali su tjedan dana na ETTU-ovom razvojnom kampu u Luksemburgu. Na kampu je bilo 19 igrača i igračica s 13 sparing partnera s tim da su šest njih bila iz Kine. Ne samo to, i glavni treneri su bili iz Kine i to Li Xiaodong, Gu Nan i Zheng Chaoying.

- Izvrsno organizirano, sve pohvale Nevenu Cegnaru i Europskoj stolnoteniskoj federaciji. Treniralo se dva puta dnevno po tri sata, a između su bile razne edukacije za igrače, ali i trenere. Ovakvi kampovi s kineskim trenerima organiziraju se dva do tri puta godišnje, stvarno se moglo mnogo naučiti. Radilo se i na kondiciji, koju je predvodio trener zadužen za kinesku A reprezentaciju - istaknut će Darko Arapović.
Na kampu su bili igrači 2003., 2004. i 2005., a ženski dio je bio dosta jak. Naprimjer, sudjelovalo je gotovo polovica igračica iz europskog Top-a 10, predvođeni europskom prvakinjom Ruskinjom Abraamian i brončanom Rumunjkom Zaharijom.

luksemburg kamp arapovic loncarevic 2017
- Na turnirima od 12 igračica moja kćer je zauzela 7. i 8. mjesto, dok je Hanna Lončarević bila 10. i 11. Svakodnevno su bila neka natjecanja, nema komotnih situacija, stalno se treba dokazivati. Inačer, ovo je bio treći ETTU-ov kamp, slijedi još jedan u Ostravi gdje će glavni trener biti Petr Korbel. Svaki kamp ima treninge s potpisom - zaključio je Arapović.
Slijede Croatia Open i Slovenija Open za juniore i kadete, potom će Arapovići prisustvovati na ITTF-ovom kampu u Otočecu.

loncarevic kamp luksemburg