Zovko i Jeger osvojili 13. Barba Tomo Amižić

STK VODOVOD OSIJEK

Prvi veliki turnir u novoj sezoni, 13. memorijal 'Barba Tomo Amižić', pripao je Vjekoslavu Zovku (Vodovod) i Mateji Jeger.

Osječanin je bez većih problema dogurao do finala gdje je nakon pet setova bio bolji od Mislava Martineca. Jeger je u posljednje vrijeme u vrlo dobroj formi, imala je jako dobar nastup na ITTF turniru u Češkoj, a tako je nastavila i na turniru u Zadru. Doduše, konkurencija nije bila velika, ali do naslova pobjednice stigla je uz dva izgubljena seta. Kod juniora odličan turnir za Jakova Jakelića, koji od ove sezone brani boje Zagreba. Dva gusta meča i dvije velike pobjede u pet setova nad Ivorom Banom (Mladost), a potom i Lovrom Zovkom (Zagreb). Kod juniorki zablistala je Ema Marn (Malinska Dubašnica), iz dva neizvjesna posljednja meča oba puta je slavila u pet setova.

jeger 13. zadar
Kod seniora zanimljiv rasplet završnice. U prvom polufinalu gledali smo osječki obračun,
Vjekoslav Zovko je sa 3:0 nadigrao Marija Baneka, dok je u drugom susretu na rasporedu bio obračun braće Martinek. Ovog puta uspješniji je bio Mislav pobjedivši Luku sa 3:1 (-5, 7, 9, 6). U finalu Zovko je sa 3:2 (5, -8, 6, -9, 8) svladao Martineka (Dugo Selo) te osvojio 13. memorijal 'Barba Tome Amižića'.
U juniorskoj konkurenciji slavlje za Jakova Jakelića (Zagreb), koji je sa 3:1 (-8, 6, 5, 8) nadigrao donedavnog klupskog suigrača Ivora Bana (Mladost). Treće mjesto osvojili su Dominik Dražić (Vodovod) i Lovro Zovko (Zagreb), koji je ulazak u polufinale 'skinuo' klupskog suigrača Jakova Ticu u pet setova.
Kod kadeta veliko slavlje za Filipa Borovnjaka (Zagreb), koji je velik posao obavio već u polufinalu kada je sa 3:2 (3, -8, 6, -8, 12) nadigrao Ivora Bana (Mladost). Potom je za zlato svladao klupskog suigrača Lovra Zovka sa 3:2 (4, -9, 8, -3, 10). Uz Bana, treće mjesto osvojio je Bruno Petek (TIS).
Kod mlađih kadeta Borna Petek (TIS) osvojio je prvo mjesto nakon što je u finalu svladao Luku Zlatkova (Dugo Selo) sa 3:1 (-7, 6, 7, 5). Treće mjesto uzeli su Simon Vincek (MGK Drava Žabnik) i Luka Lozušić (Zagreb).


Kod seniorki titulu najbolje osvojila je Mateja Jeger. Nakon pobjede u polufinalu sa 3:0 nad Idom Jazbec (TIS), u finalu je sa 3:1 (-8, 7, 10, 12) svladala Petru Petek (Varaždin). Petek je u polufinalu svladala Klaru Cakol (Mladost) 3:1 (-7, 9, 9, 4).
Veliki povratak zabilježila je Ema Marn, ovog puta u dresu Malinske Dubašnice. Nakon neizvjesnog polufinalnog meča sa Leonom Šantek (Aquaestil) 3:2 (3, -10, 8, -9, 8), u finalu je identičnim rezultatom (7, -6, 4, -10, 10) svladala Klaru Bardač (TIS). Uz Šantek bronca i za Anu Murat (Dugo Selo).
Na najviše postolje kod kadetkinja popela se Janja Matijašec (Ljubešćica) i to nakon finalne pobjede nad Tenom Kovaček (Varaždin) 3:1 (7, -8, 10, 5). Bronca je pripala Ivoni Štriga (Ljubešćica) i Gabrijeli Alviž (Mladost).
Kod mlađih kadetkinja najbolja je bila Dora Ćosić (Vitez) nakon što je sa 3:0 svladala Zrinku Rebić (Zagreb). Treće mjesto osvojile su Bruna Borovec (Starr) i Dora Popec (Vrsar).