Cure se za EP pripremaju u društvu Austrije i Rusije

Hrvatska ženska reprezentacija ušla je u posljednji tjedan priprema za ekipno Europsko prvenstvo, koje počinje 13. rujna u Luksemburgu. Bilo je nekoliko opcija gdje će naše cure odraditi posljednji tjedan priprema, ispostavilo se da je to Austrija točnije Linz.

Ispalo je odlično, jer naše cure su u društvu ponajboljih europskih reprezentacija, Rusije i domaćina Austrije. Suradnja uspostavljena je ponajviše zahvaljujući kontaktima izbornice Tian Yuan. Cure su stigle 4. rujna i bit će tamo do subote, 9. rujna. Na pripremamam su Mirela Đurak i Dorina Srebrnjak, dok je Mateja Jeger cijeli tjedan imala klupske obaveze. Tian Yuan je u Austriju povela i Sun Yiaji u svrhu što jačeg što jačeg sparinga.

seniorke pripreme za ep austrija1
- Trenira se dva puta dnevno po dva i pol sata, ne moram posebno naglašavati koliko nam ovo znači. Riječ je o odličnim reprezentacijama, pričala sam dosta s curama i cilj je što bolje iskorisiti ovu priliku. Sada i za budućnost, jer ova suradnja se možda i nastavi. Moram se zahvaliti treneru austrijske reprzentacije Liu, s kojim se znam više od 20 godina i koji nam je ovu priliku i omogućio. Sa Liu Jiom sam također u dosta dobrim odnosima i ona se složila da nas ugoste. Za takve sparinge moraš imati vezu, pogotvo jer smo slabija vrsta od konkurencije - istaknula je izbornica Tian Yuan.
Već prvi trening nasuprot Srebrnjak je stajala Liu Jia, Sun je igrala s Mikhailovom, Đurak s Mischek, a Tian Yuan s Tailakovom...
- I ja sam trenirala s curama, moram biti spremna ako će trebati uskočiti, a i za nadolazeću sezonu.
Najmlađa članica naše reprezentacije, Dorina Srebrnjak, zadovoljna je odrađenim dijelom i spremno čeka početak EP-a.
- Bilo je naporno, zapravo još i je, ali trudim se. U Austriji su odlični uvjeti i sparinzi, za nas je to odlična stvar. Dosad je sve bilo super posloženo, stigle smo se i oporaviti tako da sam uspjela sve izdržati. Dosad nikad nisam trenirala s Liu Jiom, izuzetna mi je čast da imam tu priliku. Što se tiče Europskog prvenstva znam samo da ćemo se boriti u svakom meču, to je najviše što možemo obećati - zaključila je Srebrnjak.