Srebrnjak i Sun u četvrtfinalu parova u Poljskoj!

ITTF

Dorina Srebrnjak i Sun Jiayi izborile su četvrtfinale parova na ITTF Challenge turniru Polish Open! Odličan rezultat za naše dvije predstavnice ako znamo da su izbacile pete nositeljice rumunjsko-rusku kombinaciju Diaconu i Noskovu s 3:2.

Suparnice su i povele 2:1, ali to im nije bilo dovoljno protiv raspoloženog hrvatskog para, kojem je ovo bio praktički treći zajednički susret. Za polufinale i najmanje broncu Srebrnjak i Sun bi trebale igrati protiv slovensko-švicarske kombinacije Galić i Moret. Trebale, jer od četvrtka Sun se ne osjeća baš najbolje, a u petak je dobila i temperaturu.
Usprkos zdrastvenim problemima Sun je fantastično odradila svoje mečeve, te po drugi put matirala Diaconu, inače prvu europsku igračicu do 21 godine. Rumunjku je, nakon parova, izbacila i u u osmini finala turnira do 21 godine. Prva nositeljica turnira poražena je s 3:0. Hrvatska Kineskinja nije stala na tome već je izborila polufinale i najmanje broncu nakon što je sa 3:2 pobijedila Francuskinju Chasselin. Ukoliko nastupi u subotu sljedeća suparnica joj je Poljakinja Bajor, četvrta nositeljica turnira.
Srebrnjak je poražena u 1. kolu turnira do 21 godine od Talijanke Piccolin (3:1), a u seniorskoj konkurenciji naša stolnotenisačica je svladana u 1. kolu od iskusne Bjeloruskinje Pavlovič s 4:1. U konkurenciji stolnotenisača Tomislav Pucar zaustavljen je u 2. kolu i to od Indijca Gnanasekarana s 4:1.
- Ne znam kako će biti sutra, trenutno se loše osjeća, poduzet ćemo sve da se što prije oporavi. Iako, ako se ne bude dobro osjećala nećemo forsirati, zdravlje je na prvom mjestu. S Bajor će biti otvoren meč, dok u parovima čak i nemamo loš ždrijeb. Ali, kao što sam rekla, sve zavisi koliko će Sun biti zdrava. Cure su odigrale jako dobar meč, kao i turnir, i na tome im čestitam. Kvalitetan su par, nadopunjuju se, dobro zatvaraju servis - objašnjavala je izbornica Tian Yuan.
- Sun je s Diaconu dobro igrala, u pravom trenutku je imala smirenu glavu. Rumunjka ima jako kvalitetnu loptu, dosta rotacije i brzine. U drugom meču Chasselin je odlično igrala, jako agresivno, bio je to jedan od najboljih njenih mečeva koliko sam je ja pratila. U određenim trenucima Sun je padala koncentracija, a razloga je više. Iza nje je dosta naporan mjesec, u petak nije uopće odmarala, a nije ni kondicijski u najboljoj formi. Na sve to još je dobila i temperaturu. Iako, na kraju je slavila, Francuskinja je teže dolazila do lakših poena, a i spasila se u nekim situacijima gdje nije bila u najboljoj situaciji.


Pojedinačno
Stolnotenisači, 1. kolo: Seyfried (Fra) - Pucar (Hrv) 1:4 (-9, -8, -4, 11, -9), 2. kolo: Gnanasekaran (Ind) – Pucar (Hrv) 4:1 (8, 7, -9, 9, 2)
Stolnotenisačice, 1. kolo: Vi. Pavlovič (Bje) - Srebrnjak (Hrv) 4:1 (-6, 8, 5, 4, 9)

Parovi
Stolnotenisačice, osmina finala: Diaconu/Noskova (Rum/Rus) - Srebrnjak/Sun Jiayi (Hrv) 2:3 (-9, 6, 9, -8, -11)

U-21
Stolnotenisačice, 1. kolo: Sun Jiayi (Hrv) - Migot (Fra) 3:1 (-11, 10, 5, 9), Piccolin (Ita) - Srebrnjak (Hrv) 3:1 (6, 12, -3, 12); osmina finala: Diaconu (Rum) - Sun Jiayi (Hrv) 0:3 (-10, -10, -6); četvrtfinale: Sun Jiayi (Hrv) - Chasselin (Fra) 3:2 (-8, 10, -7, 9, 8)