Libertas Marinkolor slavio u derbiju, Pula u Zagrebu

STK LIBERTAS MARINKOLOR

Odigrano je i 2. kolo HEP Superlige, koje je obilježilo nekoliko zanimljivih susreta. U derbiju dvije najjače momčadi, barem na papiru, Libertas Marinkolor je slavio s glatkih 4:0 nad Starrom. Doduše, pobjeda je i bilo očekivana s obzirom da za Varaždince nisu igrali Tan Ruiwu i Zeng Jia.

Dugo Selo je stiglo i do svoje druge pobjede u HEP Superligi, kao i Pula koja je slavila na nezgodnom gostovanju kod Zagreba. Zagrebaši nakon dva kola imaju dva poraza, iako treba znati da su imali vrlo nezgodan raspored. Split je pokazao zube u susretu s Vodovodom, ali bodovi su nakon sedam mečeva otišli u Osijek, dok je Obrtnička škola Brod ostvarila prvu pobjedu u superligaškom društvu.


Libertas Marinkolor slavio je u derbiju HEP Superlige lakše od očekivanog, Varaždinci su u Dubrovnik stigli bez prva dva igrača, Tan Ruiwua i Zeng Jia, a bez njih je ipak to jedna druga momčad. Japec i braća Juzbašić imali su lagan posao, u cijelom susretu izgubili su dva seta. Odmah na startu Japec je s 3:0 svladao Horvata, potom je N. Juzbašić s 3:1 nadigrao Kraljića, a na 3:0 postavio je I. Juzbašić svladavši Ređepa (3:0). Za konačnih 4:0 par Japec i I. Juzbašić pobijedili su Kraljića i Ređepa 3:1.
Obrtnička škola Brod stigla je do prve pobjede u superligaškom društvu, na gostovanju kod Igee Željezničar slavili su s 4:2. Varaždinci su poveli preko Vidaček, svladao D. Zeljka 3:1, ali nakon toga slijedio je niz Brođana. Prvo je Arbanas svladao Hreleca (3:1), pa Bogdanović Barića (3:0), a uspješan je bio i par D. Zeljko i Arbanas, koji su s 3:2 pobijedili Vidačeka i Hreleca. Na 3:2 smanjio je Vidaček, s 3:0 svladao Arbanasa, a da će bodovi u Slavonski Brod pobrinuo se Bogdanović nadigravši Hreleca s 3:1. Vruće je bilo u Splitu i tu ne mislimo na temperaturne šokove. Domaćin Split poražen je od Vodovoda tek nakon sedam mečeva. Split je imao inicijativu na početku susreta, nakon parova inicijativu preuzima Vodovod. Vodila se neizvjesna bitka u parovima, da bi Zovko i Banek s 3:1 (9, 6, -9, 10) svladali Bakača i Jerkovića. Konačnu presudu donio je najiskusniji osječki igrač Knežević svladavši Žižaka (3:1) za konačnih 4:3 za Osječane. Kod domaćeg sastava dobar nastup Bakača, svladao Kneževića i Baneka, kod gostiju Zovko je donio dvije pojedinačne pobjede i onu u paru s Banekom. Osječani nakon dva kola imaju maksimalan učinak. 

obrtnicka skola brod2017

Dugo Selo je svoj meč igralo ranije, ugostili su Podravku i slavili s 4:0. Jedini neizvjesniji meč bio je onaj između Bana i Samca gdje je mladi kadetski reprezentativac slavio s 3:2. Do kraja susreta Koprivničani su osvojili još set.
I Zagreb i Pula su meč igrali ranije, a gostujući sastav imao je više razloga za zadovoljstvo s obzirom da su vrućeg gostovanja otišli s punim plijenom. Zagreb je diktirao tempo, ali Pula im nije dala da se previše odvoje. Ipak, kod 3:2 za domaćina odigrao se ključni i najneizvjesniji meč. Mustapić je imao inicijativu, vodio 1:0 pa 2:1, ali zadnja dva seta M. Runjić je slavio s 11:7 i 11:8 te usmjerio vodu na mlin Puljana. Za kraj i bodove Maraković je s 3:1 svladao Mijatovića. Kod Zagreba vrlo dobar Maglić, svladao oba Runjića, kod gostiju sva tri igrača su pridonjela pobjedi. 

dugo selo podravka2017