Favoriti neokrznuti u 2. kolu HEP Superlige

Najzanimljiviji meč 2. kola HEP Superlige stolnotenisačica bio je onaj u Dugoj Resi. Aquaestil je na krilima Tubikanec i Pavlović svladao zagrebačku Mladost te stigao do prvih bodova ove sezone.

Hrvatske prvakinje ekipa Dr. Časla je očekivano bila uvjerljiva, kao i Varaždinke koje su slavile u Petrinji. Tis je prve bodove ove sezone uzeo na gostovanju kod Vrsara, kao i Bjelovar kod Hodošana.
Aquaestil je do prve pobjede u sezoni stigao slavivši nad Mladosti s 4:2. Gostujuća ekipa bila je u igri do 2:2, Cakol i Tomić slavile s 3:2 nad Tubikanec i Pavlović, ali nakon toga sve konce igre preuzele su Dugorešanke. Prvo je Tubikanec s 3:1 svladala Cakol, a potvrdu pobjede osigurala je Pavlović pobjedivši Mikac s 3:0. Vrlo dobri pojedinačni nastupi Tubikanec i Pavlović, u čitavom susretu izgubile su ukupno set.
Varaždinke su i u drugom kolu ostvarile pobjedu, na gostovanju kod Mladosti iz Petrinje slavile su s 4:1. Jedinu pobjedu za domaći sastav ostvarila je Zajec i to na trećoj poziciji svladavši mlađahnu Sitar s 3:1. Malobabić i Petek su bile neumoljive za Petrinjke, u cijelom susretu ispustile su tek set i to u parovima.
Tis je ostvario prvu pobjedu u sezoni, na gostovanju kod Vrsara Zagrepčanke su slavile s 4:1.
Bjelovar je slavio sa 4:1 na gostovanju kod Hodošana. Gošće su povele 2:0, da bi Markati s 3:2 svladala Grgić i smanjila na 2:1. Postojala je šansa da se Hodošan vrati u igru u igri parova, ali Ombla i Markati su izguble od Basić i Ramić nakon pet setova i praktički okončale priču. Za gošće vrlo dobra partija Ramić, koja je u pobjedi ostvarila dvije pojedinačne pobjede i onu u paru s Basić.
Dr. Časl i Pula odigrali su susret 2. kola u ranijem terminu, a očekivano slavila je domaća ekipa (4:0). Četiri susreta i sva četiri bez izgubljenog seta.

varazdin mladost p2017

drcasl pula