Španjolska bolja u Linaresu

borna_kovac_12U španjolskom Linaresu odigran je susret poluzavršnice European Natinos League u kojem je Španjolska bila bolja od oslabljene reprezentacije Hrvatske 3:1. Naime, zbog promjene termina odigravanja poluzavršnice ENL-e od strane ETTU-a, naši igrači koji igraju u inozemnim klubovima nisu bili u mogućnosti braniti boje Lijepe naše, tako da su na put u Linares otišli Borna Kovač, Tomislav Kolarek i Frane Tomislav Kojić.

Španjolci su pobijedili 3:1, a počasni bod za Hrvatsku je donio Borna Kovač u uvodnom susretu meča s Jesusom Canterom. Kovač je slavio 3:0 i to mu je bio jedan od najboljih odigranih mečeva u reprezentativnom dresu. U preostala tri susreta su dominirali Španjolci. Endika Diaz je neočekivano lagano, s 3:0 u setovima svladao Kolareka, dok je Španjolce u vodstvo doveo Marc Duran pobjedom nad Kojićem. Treći bod, za konačnu pobjedu Španjolaca, donio je Cantero pobjedom nad Kolarekom 3:1. Pobjeda Borne Kovača ostavlja nadu za uzvrat koji se igra u Hodošanu 19.04.

ŠPANJOSLKA - HRVATSKA 3:1

Cantero - Kovač 0:3 (-8,-11,-7); Diaz - Kolarek 3:0 (9,5,3); Duran - Kojić 3:0 (7,4,8); Cantero - Kolarek 3:1 (-8,5,6,11)