5 medalja iz Mađarske

cipin_atrŽenska i muška juniorska reprezentacija vraćaju se iz Mađarske s 5 osvojenih odličja, dva srebra i tri bronce. Nakon uspješnih pređenih kvalifikacija u ekipnom dijelu natjecanja, naše ekipe su bile uspješne i u četvrtzavršnici. Muški su bili bolji od Austrije 3:1, dok su žene svladale Poljsku B 3:2. U poluzavršnici muška ekipa je izgubila od Kineskog Tajpeha 1:3, dok su juniorke izgubile u maratonskom susretu, koji je trajao više od tri sata, od Francuske 2:3.

U igri parova Filip Čipin i Luka Fučec su zauzeli drugo mjesto, izgubivši u finalu od Belgijanaca Inderheberga i Vanrosomma  0:3 u setovima. Na putu do finala Čipin i Fučec su pobijedili i prve nositelje turnira, Tajpežane Hsu Chia i Hung Tzua 3:2 u setovima.

U konkurenciji parova kod juniorki Mateja Jeger je u paru s Austrijankom Sofijom Polcanovom izborila plasman u završnicu, gdje su izgubile od Francuskinja Laure Gasnier i Anais Leveque 2:3 u setovima. Petra Petek i Ivana Tubikanec su osvojile brončano odličje izgubiši u poluzavršnici od Francuskinja 1:3 u setovima. U pojedinačnoj konkurenciji u četvrtzavršnicu su se plaisrale Petra Petek i Mateja Jeger. Petra Petek je nakon drugog mjesta u kvalifikacijama pobijedila Bjeloruskinju Mariu Kuchuk 4:3 u setovima, da bi u sljedećem kolu bila bolja od Srpkinje Viktorie Truzinski 4:0 u setovima. U četvrtzavršnici Talijanka Deborah Vivarelli je bila previsoka prepreka za Petek, te je Vivarelli slavila 4:0 u setovima. Jeger je nakon prvog mjesta u kvalifikacijskoj skupini pobijedila Slovakinju Evu Jurkovu 4:2 u setovima, da bi u susretu 1/8 završnice svladala Francuskinju Leveque 4:0 u setovima. U susretu četvrtzavršnice Jeger je izgubila od prve nositeljice turnira, Rumunjke Bernadette Szocz 0:4 u setovima. Ivana Tubikanec je nakon zauzimanja  drugog mjesta u skupini, u prvom kolu glavnog turnira pobijedila Bjeloruskinju Baravok 4:0, da bi u 2. kolu od Tubikanec bolja bila Austrijanka Polcanova 4:0 u setovima.

U muškoj konkurenciji Filip Čipin je bio direktno u glavnom turniru. U susretu 1/16 završnice Čipin je svladao Tajpežanina Hsu Chia 4:2 u setovima, da bi u susretu 1/8 završnice izgubio od Mađara Duo Phuong Nama 1:4 u setovima. Luka Fučec i Miho Simović su izgubili u prvom kolu glavnog turnira od Nijemca Floriana Schreinera odnosno Čeha Michala Beneša.

Sve rezultate možete vidjeti na stranici :

http://www.ittf.com/competitions/competitions2.asp?Competition_ID=2022&category=WJC