Odlične brojke natjecatelja na regionalnim turnirima

U nedjelju, 3. prosinca, diljem Hrvatske igrat će se 3. regionalni turnir za klince i najmlađe kadete. Kada je ovaj sustav natjecanja prezentiran na skupštini HSTS-a naglašeno je da je najvažniji cilj ovog projekta povećanje baze stolnotenisača i stolnotenisačica.

Prema najnovijim prijavama natjecanja za najmlađe počela su davati rezultate, treće izdanje bit će najbrojnije dosad. Zapravo, brojke su fantastične, a treba istaknuti da je to samo početak priče.
U svim regijama natjecat će se 55 klubova. Naprimjer, na turnirima koeficjenta 1,0, poput onih u Osijeku, Bjelovaru i Zadru, nastupilo ih je četrdesetak. Za turnire su zaprimljene 255 prijave, kad oduzmemo one duplirane dođe se do brojke više od 230 pojedinačnih igrača i igračica. Kod najmlađih kadeta imamo 98 prijava, kod najmlađih kadetkinja njih 80. Kod klinaca do 8 godina 47 prijava, kod klinceza 30. Naprimjer, u lanjskoj sezoni HSTS je na rang listama imao 78 najmlađih kadeta i 72 najmlađe kadetkinje. Većina regija je dosad imala vrlo dobre rezultate prijava, a na 3. turniru odlične brojke imaju Istočna i Zapadna Slavonija te Dalmacija. Također, treba znati da će te brojke biti i veće već ove sezone, čak bi se moglo doći do brojke od 300 najmlađih natjecatelja. Naime, očekuje se da će većina klinaca, koja su krenula trenirati ovu jesen, vrlo brzo uključiti u regionalna natjecanja.