Andrea Pavlović među 64 na Svjetskom prvenstvu

ITTF

Hrvatska reprezentativka Andrea Pavlović prošla je među 64 najbolje na Svjetskom juniorskom prvenstvu, koje se igra u talijanskoj Riva del Gardi, i to kao prva u kvalifikacijskoj skupini.

Najteži meč bio je onaj sa Šveđankom Kallberg gdje je i gubila 3:1, da bi potom nanizala tri seta i osigurala važnu pobjedu. S ostalim suparnicama iz Alžira i Portorika ostvarila je uvjerljive pobjede. U 1. kolu igrat će sa Slovenkom Tofant, a ukoliko prođe dalje čeka je bolja iz susreta Hongkonžanke Chau Wing Sze i Belgijke Lise Lung.   
U konkurenciji mješovitih parova Pavlović i Talijan Pinto zaustavljeni su u 1. kolu od tajlandskog para Panagitgun i Sawettabute s 3:0 (4, 6, 6).
Inače, završena su ekipna natjecanja, u muškoj konkurenciji naslov svjetskog prvaka osvojila je Kina svladavši Japan 3:0, dok je bronca pripala Južnoj Koreji i Rumunjskoj. Isti osvajači medalja su i kod cura, Kina je u finalu nadigrala Japan s 3:1, dok su brončani Rumunjska i Južna Koreja.

Pojedinačno, kvalifikacije
Pavlović (Hrv) - Kallberg (Šve) 4:3 (11, -12, -7, -8, 3, 8, 9), Pavlović (Hrv) - Nasri (Alž) 4:0 (4, 3, 6, 6), Pavlović (Hrv) - Sanzchez (Por) 4:1 (7, 9, 9, -7, 4)

Mješoviti parovi, 1. kolo
Pavlović /Pinto (Hrv/Ita) - Panagitgun/Sawettabut (Taj) 0:3 (-4, -6, -6)