Dr. Časl s prve pozicije u četvrtfinale Lige prvaka

Stolnotenisačice Dr. Časla slavile su u posljednjem susretu skupine C nad mađarskim Szekszardom 3:0 s čime su potvrdile da će u četvrtfinale najjačeg europskog klupskog natjecanja s prve pozicije, što im jamči lakši ždrijeb.

Bio je ovo četvrti njihov susret u skupini i jedan od lakših mečeva. Doduše, to je manje-više bilo za očekivati s obzirom da je Szekszard nastupio bez dvije glavne igračice, Cheng I-Ching i Mikhailove. Iz mađarskog kluba su procijenili da nema smisla plaćati dolaske najjačih igračica s obzirom da im je za prvo mjesto trebala pobjeda od 3:0, bez izgubljenog seta i uz sve to povoljna set razlika. U prijevodu gotovo pa nemoguće u sadašnjem odnosu snaga. Gošće su ostale bez seta, meč je bio gotov za sat vremena. Na koga će zagrebačka ekipa u četvrtfinalu tek treba vidjeti, jer postoji nekoliko opcija.
- Nisam očekivala baš ovako lagan meč, iako ih razumijem da nisu došli u najjačem sastavu s obzirom da im je za prvo mjesto trebala dosta velika pobjeda. Daj Bože da ovako bude do finala ha ha. Želje za dalje? Hm, možda Lille, ali Linz je bliži - istaknula je trenerica hrvatskih prvakinja Tian Yuan svjesna da tko kod dođe nije kalibra kao i njena ekipa.
- Svejedno mi je s kime ćemo igrati u četvrtfinalu, naravno ako smo zdravi. Naime, u sastavu mi uvijek trebaju biti dvije europske igračice. Jedino ne bih opet u Francusku zbog gnjavaža s prijevozom, troškovima puta itd. Inače, ETTU-u sam pisao protestno pismo, jer je Berlin varao. Kriteriji su vrlo jasni i po važećim propisima trebaju platiti kaznu pet tisuća eura i sljedeće godine biti izbačeni iz ETTU natjecanja. Također, tražio sam da od četvrtfinala mi budemo drugi nositelji Lige prvaka. Kada su se slagale ekipe za LP Berlin je prijavio Tie Yanu s čime je za nekih 20 bodova bio ispred nas u ždrijebu. Kao drugi nositelji praktički se do finala ne mogu susresti s Tarnobrzegom, koji je prvi nositelj. S obzirom da Tie Yana nije nastupila u dosadašnjem dijelu natjecanja, a morala je, to nije bilo po propisima - objasnio je predsjednik Dr. Časla Martin Tino Časl istaknuvši da je iza njih fantastična polusezona.

Dr. Časl - Szekszard 3:0

Li Jie - Imre 3:0 (10, 2, 1), Zhou Xintong - Madarasz 3:0 (6, 5, 5), Yu Fu - Payet 3:0 (7, 4, 2)

Poredak skupine C:
Dr. Časl 4-0, Szekszard 1-2, Grand-Quevilly 0-3