STK Varaždin ugostio stolnotenisače iz Austrije

STK VARAŽDIN

Tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana većina sportskih borilišta miruje, no u stolnoteniskoj dvorani STK Varaždina bilo je vrlo živo. Uz svakodnevne treninge tijekom samih blagdana, odmah nakon Nove godine dvorana je bila dupkom puna.

Predanim radom vodstva i članova kluba STK Varaždin ostvario je hvalevrijednu suradnju s Oberosterreichischer Tischtennisverband, pokrajinskom stolnoteniskom asocijacijom iz Linza. U prvom tjednu nakon Nove godine u goste Varaždincima stiglo je osam mladih stolnotenisačica i stolnotenisača iz Austrije (dvije juniorke i dva juniora, tri kadetkinje i jedan najmlađi kadet) u pratnji dva trenera.


Kroz pet dana intenzivnog rada razmijenjena su mnoga znanja i iskustva u radu s mlađim kategorijama između austrijskih trenera i varaždinskog trenera Saše Suhodolčana, dok su kadeti i juniori imali odličnu priliku za usavršavanje svoje tehnike kroz rad i sparinge sa svojim kolegama iz Austrije. Također, u radu i treningu pomogle su i prvotimke Varaždina Petra Petek i Ivana Malobabić. U organizacijskom dijelu uz STK Varaždin djelomično je sudjelovala i STK Ljubeščica, te je nekoliko treninga održano i u dvorani u Ljubešćici. Suradnja između STK Varaždina i Oberosterreichischer Tischtennisverband nastavit će se i u budućnosti i to već na ljeto, kada će najbolje stolnotenisačice i stolnotenisači iz STK Varaždina otići na uzvratni posjet u Linz.