Mateja Jeger: U 2018. me čeka težak posao

Nije bilo previše odmora za hrvatske stolnotenisačice, nastavak sezone je pred vratima. Slijedi vrlo jaki ITTF turnir Svjetske serije u Mađarskoj, stoga su najbolje naše reprezentativke formu brusile u Linzu.

I to u vrlo jakom društvu austrijske reprezentacije (Liu Jia, Amelie Solja, Karoline Mischek) te Kanađanke Zhang Mo i Norvežannke Ilke Doval. Izbornica Tian Yuan u Linzu je na raspolaganju imala Mateju Jeger i Sun Jiayi, dok je Dorina Srebnjak u procesu oporavka od ozljede.
- Dorina je počela s terapijama i krenula lagano trenirati. Krajem siječnja bi se trebala ozbiljnije priključiti treninzima. Slična situacija je i s Klarom Cakol, koja se oporavlja od ozljede koljena. Mateja i Sun su odlično radile u Linzu i to u jako dobrim uvjetima. Sun je bila u Kini, malo se odmorila, te stoga nije još kondicijski potpuno spremna. Nova vijest da se Sun preselila u Varaždin gdje će brusiti formu za daljnje izazove - istaknula je izbornica Tian Yuan.


Mateja Jeger je preko praznika trenirala s Mirelom Đurak, a radila je i na kondiciji.
- U Linzu smo imali odlične treninge s vrlo jakim sparinzima. Naporno je, ali to mi i trenutno teba - objasnila je Jeger.
Ulazak u 2018. godinu izmamio joj je osmijeh od uha do uha, a kako i ne bi kad je po novoj rang listi 115. igračica svijeta. Napredak od 92 mjesta u odnosu na prethodni mjesec!
- Stvarno lijep ulazak u novu godinu, nisam mislila da ću toliko skočiti jer znam koliko drugi ulažu u svoj napredak i koliko turnira igraju tijekom sezone. Slijedi turnir u Mađarskoj, probat ću ostvariti što bolji rezultat, ali koliko čujem čeka nas težak turnir jer dolazi ogroman broj kineskih igračica.
Zapravo, slijedi joj teži dio sezone gdje će morati braniti sadašnju poziciju.
- Nikad nisam bila tako visoko plasirana, za mene je to trenutno fenomenalan ranking. Čeka me težak posao, jer će zbog tih novih pravila bodovanja sad svaki turnir biti težak. Nadam se da će mi se koji put posrećiti sa ždrijebom ha ha. Cilj mi je opravdati tu poziciju, a dosta zavisi i o turnirima koje ću igrati.
U klubu Schwabhausenu joj isto sve ide po planu, drže prvo mjesto te se nada da će sljedeće sezone u Prvu ligu.
- Skok u viši rang bi meni i ostalim suigračicama sigurno koristio. Tamo su mnogo jači mečevi, praktički bi svaki meč bio kao da smo na nekom Pro Touru. Ali, shvaćam ljude iz kluba, za Prvu ligu treba i dosta više novaca.
U Mađarskoj će osim Mateje Jeger i Sun Jiayi nastupiti i Ida Jazbec.