Aquaestilu derbi kola, gužva za četvrtu poziciju

STK VARAŽDIN

Nakon 10. kola HEP Superlige tri ekipe su se još više izdvojile na vrhu od ostatka konkurencija. Dr. Časl je ostvario i 10 pobjedu ove sezone te uvjerljivo drži čelo kolone, dok su drugoplasirani Aquaestil i trećeplasirani Varaždin zamijenili mjesta (8-2).

Zagužvalo se u sredini tablice gdje čak četiri ekipe imaju isti učinak 5-5, a to su Mladost (Z), Mladost (P), Tis i Pula. Hodošan je osmi s istim učinkom kao i deveti Bjelovar, dok je na začelju bez pobjede ove sezone Vrsar.
Derbi 10. kola igrao se u Dugoj Resi. Aquaestil je svladao Varaždin sa 4:2, s čime su Dugorešanke uzvratile za poraz iz prvog dijela i preuzele drugu poziciju. Domaća ekipa je ovog puta istrčala u najjačem sastavu, dok je Varaždin, uz dvije iskusne igračice, koristio i mlađahnu Sitar. Dugorešanke su povele preko Tubikanec, svladala Sitar (3:0), ali gošće se vraćaju nakon što je Petek nadigrala Han Vukelju s 3:1. Aquaestil je u vodstvo dovela Pavlović pobjedivši Malobabić (3:1), a pet setova se igralo u parovima. Ipak, Tubikanec i Pavlović su bile uspješnije u odlučujućem setu od Petek i Malobabić (4, 7, -6, -6, 6). Da je Petek u dobroj formi potvrdila je u sljedećem meču kada je s 3:0 svladala Tubikanec. Ipak, to je bilo sve od derbija s obzirom da je Pavlović očekivano bila bolja od Sitar (3:0).
Mladost Petrinja je i drugi put ove sezone poražena od Pule, ali ovog puta gostujuća ekipa je bila nešto uvjerljivija (4:2). Doduše, sva tri prva meča završila su nakon pet setova. Pula je povela na krilima Vukelić, koja je sa 3:2 svladala Marinić. Izjednačila je Zajec svladavši Janković s 3:2 i to nakon što je gubila 2:1, da bi sljedeća dva seta uzela sa 11:6. Na 2:1 za Pulu postavila je Zajec pobjedivši Franović s 3:2. Do kraja susreta više nije bilo toliko neizvjesnosti, obje ekipe su svoje pobjede ostvarili u tri seta.
Zagrebačka Mladost je do novih bodova stigla protiv Bjelovara (4:2) s čime su skočile na četvrto mjesto. Zagrepčanke su odlično otvorile, povele 2:0, ali prvo Basić pa par Basić i Ramić izjednačuju na 2:2. Mladostašice su povele preko Tomić, s 3:0 nadigrala Ramić, da bi sve okončala Cakol pobjedivši Basić s 3:2.
Prvakinje su očekivano nastavile nizati pobjede, u 10. kolu Dr. Časl je na svom terenu svladao Tis sa 4:0. Vrlo jakoj postavi ekipi iz Dedića gošće su uzele set u cijelom meču.
Hodošan je po drugi put u ovoj sezoni svladao Vrsar (4:2) te se priključio borbi za ostanak u superligaškom društvu. Vrsar je, dotle, ovim porazom bitno otežao situaciju po pitanju ostanka u superligaškom društvu. S tim da je i prije ovog meča bio vrlo izgledan kandidat za ispadanje. Gošće iz Istre su bolje ušle u meč, na krilima Šuman, svladala Omblu 3:1, i Riože, svladala Kovač 3:0, povele su 2:0, ali na kraju su i na tome ostale. Nakon igre parova Hodošan se vratio u igru, da bi potom Ombla sa 3:2 svladala Riožu. Imala je gostujuća igračica vodstvo od 2:1, ali zadnja dva seta Ombla je slavila sa 11:9. Za kraj Markati je s 3:1 nadigrala Šuman.