Ban i Arapović osvojili 41. Lovru Ratkovića

HASTK MLADOST

U Dugom Selu odigran je 41. memorijal Lovro Ratković, a naslove pobjednike u najjačim kategorijama odnijeli su juniori Ivor Ban (Mladost) i Hana Arapović (Tis). Inače, turnir se po prvi put u svojoj povijesti igrao u svim mlađim uzrasnim kategorijama, te se po prvi put održao u Dugom Selu.

U juniorskoj konkurenciji na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja popeo se Ivor Ban. Najteži meč imao je u četvrtfinalu, ali uspio je proći dalje nakon pet setova s Lukom Dragunom (Dugo Selo) (6, -10, 7, -16, 9). Na kraju je u finalu s 3:1 bio bolji od Brune Peteka (Tis). Treće mjesto osvojili su Luka Zlatkov (Dugo Selo) i Leon Šantek (Starr). Inače, Zlatkov je u četvrtfinalu gubio od Roka Metera (Mladost) 2:1, ali zadnja dva seta uzeo je s 11:9 i 11:7.
Luka Dragun (Dugo Selo) imao je vrlo dobar nastup u juniorskoj konkurenciji, a sve je okrunio u kadetskoj konkurenciji. U finalu je s 3:1 bio bolji od Borne Peteka (Tis). Dragun je velik posao obavio u četvrtfinalu kad je protiv Petra Znike (Zagreb) uspio slaviti nakon što je gubio 2:1. Pet setova igrao je i susret ranije kad je bio bolji od klupskog suigrača Luke Zlatkova. Druoplasirani Petek je u četvrtfinalu s 3:2 (5, 5, -5, -7, 9) izbacio Lea Vekića (Opatija). Uspjeh i za trećeplasiranog Leonarda Petrovića (Zagreb), inače 18. igrača na rang listi kadeta, koji je u četvrtfinalu izbacio Roka Metera (Mladost) s 3:1, dok je protiv Peteka izgubio glatko (4, 4, 7). Treće mjesto uzeo je i Karlo Benković (Mladost).
U konkurenciji mlađih kadeta dvostruko slavlje za Zagreb, čija su dva igrača bila u finalu, a sveukupno su uzeli tri medalje. Na kraju se veselio Luka Lozušić pobjedivši Gabriela Pravdića s 3:2 i to nakon što je gubio 2:0. I dok je Lozušić imao mirniji put do finala, Pravdić je u četvrtfinalu imao neizvjestan okršaj sa Simonom Vincekom (Varaždin), ali je nakon pet setova (10, 8, -7, -9, 9) uspio proći dalje. Broncu su osvojili Matej Stočko (Varaždin) i Martin Polšek (Zagreb).


Simon Dvorski (Varaždin) osvojio je turnir najmlađih kadeta nakon pobjede u finalu nad Vitom Milakom (MGK Drava Žabnik). Još jedno neizvjesno finale gdje je varaždinski igrač slavio nakon pet setova. Treće mjesto osvojili su Franko Majcen (Zagreb) i Alen Šebelja (Opatija).
Kod klinaca titulu najboljeg odnio je Oliver Poljak (Sveta Nedjelja). Vodila se velika borba između njega i Karla Vojtića (Tis), potonji je poveo 2:0, ali Poljak je zadnja tri seta slavio s 11:9, 11:2, i 12:10. Treća mjesta pripala su Lovri Horvatu (Samobor) i Leonu Benkoviću (Aquaestil).
Hana Arapović osvojila je turnir juniorki, a u finalu je je s 3:2 bila bolja od klupske suigračice Hanne Lončarević. Potonja je imala sve u svojim rukama, vodila 2:0 u setovima, ali Arapović je do kraja sva tri seta uzela s 11:6. Inače, Arapović je velik posao obavila u polufinalu kad je s 3:2 (9, -5, 8, -4, 9) izbacila četiri godine stariju Emu Marn (Malinska-Dubašnica). Ovim porazom Marn je prekinula pobjedničku seriju od četiri naslova u nizu. Treće mjesto osvojila je i Ivana Grgić, koja je poražena u neizvjesnom meču s Lončarević s 3:2 (5, 10, -10, -9, 12).
Prvo mjesto kod kadetkinja pripalo je Mii Šćepanović (Mladost). Nakon što je u polufinalu bila bolja od klupske suigračice Gabrijele Alviž s 3:0, a u finalu je nadigrala Zaru Ilić (Samobor) s 3:1. Uz Alviž treće mjetso pripalo je i Bruni Borovec (Starr).
Mlađekadetski naslov osvojila je Zrinka Rebić, igračica Zagreba u finalu je bila bolja od Sene Smailji (Srdoči) s 3:0. Treće mjesto osvojila je Lucija Krnić (Samobor), inače 17. na rang listi mlađih kadetkinja, nakon što je u četvrtfinalu svladala Doru Popec (Vrsar) s 3:1. Uz Krnić, treće mjesto uzela je Valentina Piršlin (Koprivnica).
U konkurenciji najmlađih kadetkinja najbolja je bila Bruna Gučin (Stubaki) slavivši u finalu s 3:2 nad Marom Markovanović (Dugo Selo). Dugoselska igračica je povela 2:0 u setovima, ali Gučin je uspjela preokrenuti i popesti se na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja. Iza obje finalistice bio je to dosta neizvjestan turnir prepun preokreta. Gučin je u osmini finala s 3:2 (14, -13, 4, -12, 12) bila bolja od Lare Pačalat (MGK Drava Žanik), a potom identičnim rezultatom i od Aileen Dorić (Pula). Markovanović je u osmini finala s 3:2 nadigrala Graciju Kačavendu (Stubaki) (-10, 7, 6, -9, 12), a potom je s Anom Fotak (Merix) gubila 2:1, da bi slavila s 3:2. Uz Fotak, treće mjesto pripalo je i Maji Bolješić (Zagreb).
Kod klinceza najbolja je bila Ema Basanić (Pula) svladavši u finalu Lanu Benko (Tis) s 3:0. Treće mjesto pripala su Katji Žganec (MGK Drava Žabnik i Hani Čmelak (Donji Miholjac).
Inače, u sklopu turnira održano je i natjecanje kroz poligon za djecu koja se nisu natjecala na stolnoteniskom turniru. U četiri discipline najbrži i najs(p)retniji je bio Marko Bolanča, drugo mjesto osvojio je Vito Meter, a treća je bila Nika Crnogaj.