Dr. Časl bolji od Varaždina, Aquaestil od Bjelovara

Kod stolnotenisačica 12. kolo HEP Superlige je bilo kolo glatkih pobjeda. Svih pet susreta završila su u četiri meča što se ove sezone još nijednom nije dogodilo.

Većih promjena na tablici nije bilo. Dr. Časl čvrsto drži jedinicu (12-0), slijedi ih Aquaestil (10-2), dok su Varaždin (9-3) i Tis (7-5) na trećem odnosno četvrtom mjestu. Promjene su se događale u sredini talice gdje se Mladost Petrinja popela na peto mjesto (6-6), slijedi je Pula (6-6), dok je Mladost Zagreb pala na sedmo mjesto (5-7). I na dnu je situacija nepromijenjena. Bjelovar je osmi (2-9), Hodošan deveti (2-9), a posljednji je Vrsar (0-12).
Derbi kola igrao se u Zagrebu, gdje je Dr. Časl s uvjerljivh 4:0 bio bolji od Varaždina. Đurak je očekivano bila bolja od Kovaček (3:0), a podjednako uvjerljiva je bila i Sun u meču s Malobabić (3, 4, 9). Činilo se kako će Petek smanjiti razliku, povela je 2:0 Fajmut, ali Slovenka se uspješno vratila i pobijedila s 3:2 (-8, -9, 7, 6, 4). Odličan meč igrao se u parovima, s jedne strane Đurak i Sun, s druge Malobabić i Petek. Istina, meč je završio u tri seta u korist Dr. Časla, ali za svaku lopticu se vodila žestoka borba (10, 15, 9). Sun i Đurak su ove sezone bez poraza u igri parova. Inače, Dr. Časlu je ovo 70. uzastopna pobjeda u svim natjecanjima.
U susretu dvije Mladosti slavila je ona petrinjska (4:0). Gostujuća ekipa nije imala previše šansi protiv Zajec, Franović i Marinić, koje su u meču ispustile dva seta.
U prvom dijelu sezone pitanje pobjednika u susretu Aquaestila i Bjelovara riješeno je u petom meču petog seta. S tim da je Basić u odlućujućem meču s Tubikanec imala vodstvo od 2:0. Doduše, treba reći da Aquaestilu tada nije igrala Han Vukelja. Ovog puta bio je to dosta drugačiji meč, Dugorešanke su bile vrlo efikasne (4:0), Pavlović je igrala tek u parovima, dok su gošće iz Bjelovara u cijelom susretu uzele set.
Tis je kod Hodošana slavio uz tek dva izgubljena seta (4:0). Arapović, Jazbec i Bardač su vrlo brzo riješile svoje susrete, jedino se zakompliciralo u parovima. Ipak, Arapović i Bardač su nad Omblom i Markati slavile nakon petog seta (8, -5, -7, 10, -11).
U regionalnom derbiju Pula je očekivano imala lagan posao s Vrsarom (4:0). Puljanke su domaćoj ekipi (Šuman, Lukez i Popec) prepustile dva seta.