Luka Martinek i Andrea Pavlović osvojili duplu krunu

STK STARR

Luka Martinek (Dugo Selo) i Andrea Pavlović (Aquaestil) novi su hrvatski prvaci u mlađeseniorskoj konkurenciji odnosno do 21 godine. Martinek je u finalu bio bolji od Josipa Arbanasa (Obrtnička škola Brod), dok je Pavlović svladala klupsku suigračicu Karlu Franović.  

Oboje su bili uspješni i u konkurenciji parova, Martinek je i u paru s Ivorom Banom (Mladost) uzeo zlato svladavši Leona Šanteka i Lovra Zovka (Starr/Zagreb), dok je Pavlović do duple krune stigla u paru s Klarom Cakol (Mladost) pobjedivši Leonu Šantek i Karlu Franović (Aquaestil). Pobjednici u pojedinačnoj konkurenciji su za nagradu dobili dvodnevni aranžman u LifeClass termama Sveti Martin, gdje se prvenstvo i igralo, a organizaciju je potpisao STK Starr.
Kod dečkiju treće mjesto pripalo je Ivoru Banu (Mladost) i Marku Vidačeku (Zagreb). Inače, Ban je skupinu odradio bez greške, iza sebe je ostavio Jakova Ticu (Zagreb), Josipa Mustapića (Zagreb) i Darija Kraljića (Starr). Iako nije osvojio pojedinačnu medalju dobar je bio još jedan kadetski reprezentativac. Lovro Zovko je bio prvi u skupini s Mislavom Martinekom (Dugo Selo), Leonom Šantekom (Starr) i Jakovom Jakelićem (Zagreb), da bi kasnije izgubio u četvrtfinalu od klupskog suigrača Vidačeka.
Kod cura bronca je pripala Leoni Šantek (Aquaestil) i Hani Arapović (TIS). Pogotvo velik uspjeh za kadetkinju Arapović, koja je u skupini bila ispred Marte Vukelić (Aquaestil), a u četvrtfinalu je izbacila Klaru Cakol (Mladost).


Kod parova broncama su se okitili igrači Zagreba, Jakov Jakelić i Jakov Tica te Josip Mustapić i Danijel Mijatović. Ipak, pljesak za odličan rezultat kadetskog dvojca Leona Šanteka (Starr) i Lovra Zovka (Zagreb). Na putu do finala su izbacili izbacili Mislava Martineka (Dugo Selo) i Marija Baneka (Vodovod), a u polufinalu Jakova Jakelića i Jakova Ticu (Zagreb). U finalu su poraženi tek nakon pet setova i nakon što su propustili dvije meč lopte.
Kod cura bronca za Martu Vukelić i Klaru Bardač (Aquaestil/TIS) te Hanu Arapović i Hannu Lončarević (TIS).
- Zadovoljan sam kvalitetom mečeva na državnom prvenstvu. Igrači shvaćaju da im je to važna stepenica u razvoju karijere - istaknuo je organizator Ronald Ređep te dodao:
- Trebalo bi napraviti mali projekt u vezi U-21 kategorije, tako da se igra još turnira osim državnog prvenstva. Možda da se i eksperimentira s pravilima igre kako bi se skratili turniri i dobilo na kvaliteti. Nešto poput toga da se igra na dva dobivena seta itd. Također, možda bi trebalo razmisliti i o pomicanju termina državnog prvenstva, s obzirom da je dosta igrača ovog vikenda imalo brojne klupske obaveze.

Pojedinačno
U21, mlađi seniori: 1. Luka Martinek (Dugo Selo) 2. Josip Arbanas (Obrtnička škola Brod), 3. Marko Vidaček (Zagreb) i Ivor Ban (Dugo Selo).
U21, mlađe seniorke: 1. Andrea Pavlović (Aquaestil), 2. Klara Franović (Aquaestil), 3. Hana Arapović (TIS) i Leona Šantek (Aquaestil).

Parovi
U21 mlađi seniori: 1. Ivor Ban/Luka Martinek (Mladost/Dugo Selo), 2. Leon Šantek/Lovro Zovko (Starr/Zagreb), 3. Jakov Jakelić/Jakov Tica (Zagreb) i Josip Mustapić/Danijel Mijatović (Zagreb).
U21 mlađe seniorke: 1. Andrea Pavlović /Klara Cakol (Aquaestil/Mladost), 2. Leona Šantek /Karla Franović (Aquaestil), 3. Marta Vukelić/Klara Bardač (Aquaestil/TIS) i Hana Arapović/Hanna Lončarević (TIS).