Andrej Gaćina i Petra Petek hrvatski prvaci!

Andrej Gaćina i Petra Petek osvojili su prvenstvo Hrvatske, koje se igralo u Svetom Martinu na Muri.

Gaćina je i prije prvenstva slovio za prvog favorita, do finala je sve susrete dobio bez izgubljenog seta, a na kraju je prvak postao lakše od očekivanog. Nažalost, njegov suparnik Tomislav Pucar ozlijedio se u finalu parova te je morao otkazati finale pojedinačnog.
- Malo neočekivana situacija, žao mi je što mu se ovo dogodilo. Također, šteta je jer će propustiti jaki turnir u Katru. Ipak, trenutno je najbitnije da se što prije oporavi - istaknuo je Gaćina, te se osvrnuo na put do nove titule, koju je zadnji put osvojio prije tri godine. Prethodne dvije godine nije nastupao.
- Put do finala je bio dosta lagan, treba napomenuti da dosta starijih igrača nije nastupilo. Sve sam dobro odradio, iako naravno uvijek može bolje.
Branitelj naslova Tomislav Frane Kojić zaustavljen je u polufinalu od Pucara sa 4:0.
- Pucar je bio mnogo bolji. Za razliku od finala prije dvije godine on je mnogo bolji. Ne možemo više stati u istu rečenicu. Ozbiljno to mislim, on je igrač koji vrijedi za svjetski Top 30. A ja sam tu gdje jesam, nadam se da će biti bolje u Katru - kazao je Kojić.
Petra Petek ponovila je uspjeh iz 2016. kada je u Varaždinu osvojila dvostruku krunu. U Svetom Martinu je pojedinačnoj tituli i onoj u paru s Ivanom Malobabić pridodala i broncu iz mješovitih parova. Gledali smo dva lice igračice Varaždina, u subotu je malo nedostajalo da ispadne od Franović, a u mješovitim parovima je propustila veliku prednost i finale. U četvrtfinalu je bila bolja od klupske suigračice i partnerice iz para Ivana Malobabić s 4:3, s tim da je vodila 3:0. U polufinalu je svladala Mateju Jeger sa 4:2, a za još jednu titulu bila je bolja od prijateljice Ivane Tubikanec sa 4:0.

PH zene 2018
- Žao mi je zbog tih mješovitih parova, ali ukupno gledajući ne mogu žaliti jer sam osvojila dva zlata i broncu. Prvo zlato u parovima, prije dvije godine, osvojila sam s Bojanom, ovog puta na postolju sam s njenom sestrom Ivanom. S Ivanom u posljednje vrijeme jako dobro stojim, u posljednjih deset susreta sam bila pobjednica. Ali, bez obzira na 4:0 nije to bio nimalo lagan meč. Koncentracija mi je bila jako slaba na kraju dana i hvala Bogu da je današnji dan na ovakav način završio - zaključila je Petra Petek.
- Nadala sam se da ću igrati u finalu, pogotvo jer sam tempirala formu za državno. Naporno sam radila za ovo unatoč što imam jako puno obaveza uz stolni tenis. Sretna što sam došla u finale, a žao što nisam osvojila. Pepa je bila bolja, ne odgovara mi njena igra. Sve u svemu jako dobar turnir za mene, a zadovoljna sam jer sam se borila cijelo vrijeme - istaknula je Tubikanec. 
Braniteljica naslova Mirela Đurak oprostila se u polufinalu, bolja je bila Ivana Tubikanec s 4:1.
- S Pavlović sam imala jako težak meč. Prvo sam vodila 3:0, imala dobiven meč, na kraju sam slavila u praktički izgubljenom meču. Tu sam potrošila dosta energije, ali uspjela sam se izvući. Kasnije mi je nedostajalo snage. Zadovoljna sam ostvarenim, s obzirom na omjer treninga i rezultata. Da mi je netko prije prvenstva rekao da ću osvojiti zlato, srebro i broncu odmah bi potpisala. Sve u svemu lijep rezultat - kazala je Đurak.

Stolnotenisači
Četvrtfinale
Gaćina - Arbanas 4:0 (1, 5, 10, 3), Čipin - I. Zeljko 4:1 (-3, 7, 5, 5, 7), Kojić - Zovko 4:3 (7, 8, -12, 4, -11, -6, 5), Ban - Pucar 0:4 (-7, -4, -5, -7)
Polufinale
Gaćina - Čipin 4:0 (13, 8, 6, 4), Kojić - Pucar 0:4 (-5, -10, -11, -9)
Finale
Gaćina - Pucar 4:0 (bb)

Stolnotenisačice
Četvrtfinale
Jeger - Jazbec 4:2 (4, 9, -9, -8, 9, 4), Malobabić - Petek 3:4 (-5, -8, -8, 5, 3, 7, -5), Tubikanec - Arapović 4:0 (6, 7, 7, 8), Pavlović - Đurak 3:4 (-9, -7, -8, 6, 8, 7, -10)
Polufinale
Jeger - Petek 2:4 (13, -6, -9, -9, 3, -6), Tubikanec - Đurak 4:1 (7, -2, 9, 12, 8)
Finale
Petek - Tubikanec 4:0 (9, 9, 9, 8)