Zlato za Petek i Malobabić te Zovka i Baneka

Vjekoslav Zovko i Mario Banek (Vodovod) u muškoj te Petra Petek i Ivana Malobabić (Varaždin) u ženskoj konkurenciji prvaci su Hrvatske u konkurenciji parova.

Zovko i Banek su do titule stigli nakon što Tomislav Pucar i Ronald Ređep morali predati meč. Naime, Pucar je iskrenuo zglob te je odlučeno da će predati meč u kojem su vodili 1:0.
Brončanu medalju osvojili su Josip Arbanas i Dominik Zeljko (Obrtnička škola Brod) te Marko Vidaček (Igea Željezničar) i Ivan Zeljko (Donat).
- Gubili smo 1:0 i to dosta glatko. Vjerojatno bi izgubili taj meč, ali takve stvari se nažalost dogode u sportu. Jesmo, prvi smo, ali nije isti osjećaj kad to ostvariš za stolom - istaknuo je Zovko, iza kojeg je odlično prvenstvo.
Uz zlato u parovima, dodao je broncu u mješovitim parovima. Šlag na sve to je i četvrtfinale pojedinačnog, pobjeda nad Kolarekom i sedam setova s Kojićem.
- Nesretno smo izgubili te mejšovite, imali smo 2:1 i 10:6, ta prednost se vrlo rijetko gubi. Pojedinačno sam bio blizu medalje, ali Kojić je bio iskusniji i spretniji u presudnim trenucima.
Mlađi partner Marijo nije bio toliko riječit.
- Zadovoljan sam izvedbom u parovima, a pojedinačno sam ipak malo zakazao.

parovi muski PH2018
U konkurenciji stolnotenisačica Petek i Malobabić su s 3:0 bile bolje od Mirele Đurak (Dr. Časl) i Mateje Jeger. Repriza lanjskog finala barem što se tiče Malobabić, samo što je tada igrala u paru s Idom Jazbec.
- Spremale smo se za taj par dosta dugo, u finalu smo odigrale fenomenalan meč, praktički bez greške - kazala je Petek na što se nadovezala Malobabić:
- Lani sam uzela naslov s Jazbec, ove sam imala veliku želju osvojiti prvenstvo s Petrom. Kao što vidite - uspjele smo! Drago mi je da sam osvojila prve mjesto s totalno dvije drukčije igračice po stilu igranja. 
Brončane medalje osvojile su Ivana Tubikanec i Andrea Pavlović (Aquaestil) te Klara Bardač (TIS) i Marta Vukelić (Aquaestil).

parovi zene PH2018


Stolnotenisači
Polufinale
Zovko/Banek - Arbanas/D. Zeljko 3:0 (6, 7, 7), Vidaček/I. Zeljko - Pucar/Ređep 0:3 (-4, -6, -7)
Finale
Zovko/Banek - Pucar/Ređep 3:1 - predaja

Stolnotenisačice
Polufinale
Đurak/Jeger - Tubikanec/Pavlović 3:1 (9, 8, -8, 3), Bardač/Vukelić - Malobabić/Petek 2:3 (8, 7, -4, -5, -4)
Finale
Đurak/Jeger - Malobabić/Petek 0:3 (-6, -14, -11)