Tri naše predstavnice na EP-u do 21 godine

U četvrtak u Minsku počinje Europsko prvenstvo do 21 godine, a Hrvatsku će predstavljati Dorina Srebrnjak, Andrea Pavlović i Ana Trbuščić.

Srebrnjak je u skupini sa Srpkinjom Šurjan, Estonkom Avameri i Slovakinjom Labosovom. Pavlović je u skupini s Talijankom Mosconi, Belgijkom Maesen i Norvežankom Gjelle, dok je Trbuščić u skupini s Bugrkom Yovkovom, Mađaricom Feher i Finkinjom Kirichenko. Naše tri predstavnice vodit će izbornik Nikica Vukelja.
- Što se tiče Dorine ne znamo u kakvom je stanju s obzirom da dugo nije igrala. Željela je nastupiti u MInsku, a mi smo je podržali. Treba vidjeti za što je spremna, lani je bila dobra na EP-u, ali tada je i bila u treningu. Ovo će joj biti prvo natjecanje nakon 3-4 mjeseca, zapravo to je njen povratak natjecateljskom stolnom tenisu. Igrat će i par s Andreom, ali to će također ovisiti o njenom stanju. Nije realno očekivati neki rezultat i pred nju ne treba stavljati imperative. Što se tiče Trbuščić za nju je velika stvar da je tamo. Svakako je zaslužila EP i ovo joj je nagrada. Dobro i mnogo trenira, ovakvo natjecanje će joj dobro doći da što dulje ostane u stolnom tenisu. Drago mi je da ide, iako nema previše međunarodnog iskustva. Andrea je već lani bila dosta dobra. Ovdje za nju nema nedodirljivih suparnica, osim Diaconu. Hoće li joj se negdje otvoriti ne znam, ali se nadam. Dulji period igra dobro, stalno nas prate neke sitne nesreće. Ne brinem, vjerujem da će se sve to negdje vratiti. Dobro radi, jedino je bitno da bude zdrava, jer trenutno nije na svom maksimumu. Digla se u kvaliteti, dosta će ovisiti i o ždrijebu, ali s obzirom da je još juniorka nema nikakvih imperativa - objasnio je izbornik Vukelja.
U parovima Srebrnjak i Pavlović u 1. kolu igraju protiv Norvežanke Doval i Njemice Klee, dok Trbuščić, u paru s Turkinnjom Kahraman, ide na mađarske predstavnice Feher i Hartbrich.