Pula potvrdila doigravanje, D. Selo bolje od Zagreba

Nakon 16. kola HEP Superlige uz Libertas Marinkolor (15-1) i Starr (13-3) doigravanje je potvrdila i četvrta Pula (11-5).

Vodovod je trenutno treći (11-5), ali Osječani još uvijek nisu potvrdili doigravanje. Posljednja dva kola gostuju kod Libertasa i dočekuju Pulu, dok im još jedino prijeti Dugo Selo, koje je pobjedom nad Zagrebom napredovalo na peto mjesto (9-7). Dugoselčani imaju bolji međusobni omjer od Vodovoda, a u posljednja dva kola gostuju kod Igee i dočekuju Starr. Zagreb se oprostio od doigravanja te će sezonu vjerojatno završiti na šestom mjestu (8-8), a potom slijedi Obrtnička škola Brod (7-9), koja je u drugom dijelu sezone ostvarila nekoliko vrijednih pobjeda. Split prvi iznad zone ispadanja (4-12), s najboljim šansama za ostanak u elitnom društvu. Igea je deveta s 2-14, dok se Podravka već oprostila od HEP Superlige (0-16).
Odličan meč u Dugom Selu gdje je istoimeni domaćin pobijedio Zagreb sa 4:1 i produžio si nade u doigravanje. S druge strane Dugoselčani su definitivno izbacili Zagreb iz utrke za doigravanje.
U prvom meču susret dva najbolja igrača s obje strane, Maglić je poveo 2:1, ali na kraju slavio je L. Martinek (10, -10, -9, 6, 7). Izjednačio je Mustapić svladavši s 3:0 M. Martineka, a potom je slijedio još jedan okršaj u pet setova gdje je Ban bio bolji od Tice (-13, 12, 7, -7, 7). I par je bio podjednako neizvjestan, Maglić i Mustapić su poveli 2:1, ali L. Martinek i Ban su i taj meč uspjeli okrenuti u svoju korist (8, -5, -7, 7, 7). Sve nedoumice o pobjednik riješio je nesavladivi L. Martinek svladavši Mustapića s 3:1.
Obrtnička škola Brod ostvarila je i treću uzastopnu pobjedu, nakon pobjeda nad Dugim Selom i Zagreb ovog puta 'nastradao' je Starr (4:2). Domaćin je lako poveo preko Arbanasa i Jalžabetića, s 3:0 svladali su Šanteka i Horvata. Gosti se vraćaju preko Ređepa, svladao D. Zeljka 3:1, i para Ređep i Horvat, koji su s 3:2 bili bolji od Arbanasa i D. Zeljka. Susret je praktički odlučio Arbanas, koji je s 3:2 (-7, 5, 6, -6, 4) pobijedio Horvata, a potvrdu nova dva boda osigurao je D. Zeljko svladavši s 3:0 Šanteka.
Vodovod je nova dva boda ostvario u susretu s Podravkom (4:1). Ekspresni susret u kojem se tek jedan susret igralo više od tri seta, za goste pobjedu je ostvario Samac, dok je kod domaćih predvodnik bio Zovko.
Libertas Marinkolor je svoj niz nastavio u Splitu gdje su Dubrovčani slavili sa 4:0. Sve je bilo vrlo brzo gotovo, domaćin je osvojio dva seta, a Pituri potvrdili 15 pobjedu ove sezone.
Pula je do potvrde doigravanja stigla kod Igee Željezničar (4:0). Gosti su cijeli meč diktirali igru, jedino je Belaj u trećem meču namučio Marakovića, poveo 2:1 u setovima, ali pulski igrač slavio je na kraju s 3:2.