Libertas Marinkolor i Starr u finalu HEP Superlige!

Dubrovački Libertas Marinkolor i varaždinski Starr finalisti su HEP Superlige!

Pituri su slavili i u drugom susretu polufinala hrvatskog prvenstva protiv Vodovoda s 4:2 (4:2 prvi susret), a isti učinak ostvario je i Starr, koji je u drugom susretu s 4:1 bio bolji od Pule (4:0 prvi susret).
Neizvjesno je bilo u Dubrovniku, domaćin je poveo na krilima Tomislava Japeca, a izjednačio je Vjekoslav Zovko svladavši Nevena Juzbašića s 3:1. Potom je Mario Banek vodio 2:1 Ivana Juzbašića, ali je iskusniji dubrovački igrač zadnja dva seta slavio s 11:4 i 13:11. Osječani izjednačuju nakon igre parova, Dragan Knežević i Vjekoslav Zovko su s 3:2 (7, -8, -7, 10, 9) bili bolji od Tomislava Japeca i Ivana Juzbašića. I treći meč uzastopce se igralo pet setova, a Piture je u vodstvo doveo Tomislav Japec svladavši Vjekoslava Zovka (-9, 6, 7, -7, 6). Finale je osigurao Ivan Juzbašić svladavši Dragana Kneževića s 3:0.
Starr je u drugom susretu s Pulom slavio s 4:1. Jedini meč za goste uzeo je Marin Runjić svladavši u drugom meču Nikolu Horvata i to nakon što je gubio 2:1. Sve ostalo pripalo je varaždinskom sastavu, odnosno Zeng Jiu i Ronaldu Ređeu, a pritom su u preostala četiri meča izgubili dva seta.
Slijedi repriza lanjske sezone u kojoj je Libertas Marinkolor po prvi put u klupskoj povijesti stigao do naslova prvaka. Bila je to odlična i dramatična finalna serija, gotovo neponovljiva. Svaki susret se igrao u sedam mečeva, onaj posljednji u Dubrovniku trajao je skoro pet sati. Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.